Mole rosa tálalva, díszítve korianderrel és csokoládéval

Mole rosa

A mole rosa egy tradicionális mexikói étel, amely gazdag ízvilágával és különleges összetevőivel vonzza a gasztronómia szerelmeseit. Az étel alapját a mole paszta adja, melyet gyakran csokoládéval és különféle fűszerekkel kombinálnak. A mole rózsás változata kicsit lágyabb, finomabb ízű, és egyedülálló élményt nyújt. Az ételt gyakran ünnepi alkalmakkor készítik, és minden falatja egy igazi mexikói élményt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (aprított)
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
3 db Pörkölt paradicsom
2 ek. Chili paszta
3 ek. Mole rosa paszta (szósz)
200 ml Kókusztej
1 ág Koriander
50 g Tejcsokoládé (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst aprítsd fel, és egy serpenyőben olívaolajban pirítsd meg, amíg minden oldala enyhén aranybarna nem lesz.

    A csirkehúst a legjobb kis adagokban pirítani, hogy egyenletesen megsüljön.

    2

    A fokhagymát és hagymát finomra vágd, majd add hozzá a csirkéhez. Pirítsd még 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A fokhagyma pirítása előtt ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert a keserű íz zavarhatja az ételt.

    3

    A pörkölt paradicsomot aprítsd fel, és add hozzá a csirkéhez. Keverd össze, és főzd együtt még 5 percig.

    A paradicsom frissítő savanyúsága remekül kiegyensúlyozza a mole paszta gazdag ízét.

    4

    A mole rosa pasztát, chili pasztát és kókusztejet add hozzá a csirkehúshoz, és alacsony lángon főzd 10-15 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A mole rosa paszta adja az étel különleges ízét, ne hagyd ki!

    5

    Tedd bele az apróra vágott tejcsokoládét, és keverd jól el, amíg a csokoládé felolvad, és a szósz sima, selymes lesz.

    A csokoládé gazdagítja az ételt és enyhe édességet ad neki.

    6

    Tálalás előtt díszítsd friss korianderrel, és ízlés szerint sózd, borsozd.

    A koriander frissessége és enyhe íze igazán feldobja a mole rosa gazdag, fűszeres szószát.