Moqueca pirított maniókaliszttel tálalva, hal és zöldségekkel

Moqueca pirított maniókaliszttel

A Moqueca egy hagyományos brazil étel, amely a Bahía régióban népszerű, és gyakran készítik kókusztejjel, pálmaolajjal és friss halakkal. Az étel szaftos, ízes, és a pirított maniókaliszt különleges textúrát ad hozzá, miközben gazdagítja az étel ízét. Az egyes hozzávalók, mint a koriander, lime és a kókusztej, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a Moqueca friss és telített ízvilágot kínáljon. Egy valódi kulináris élmény, amely a brazil konyha ízeit hozza el a tányérodra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér hal filé (pl. tőkehal)
400 ml Kókusztej
2 db Paradicsom
1 szál Póréhagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
2 ek. Kókuszolaj
1 db Sárga paprika
1 db Chili
50 g Maniókaliszt
1 tk.
1 ek. Lime lé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét vágd kisebb darabokra. A fokhagymát, póréhagymát, paradicsomot, sárga paprikát és chilit apróra vágd.

    A halat ne vágd túl apróra, hogy sütés közben ne essen szét. A paprika és chili fokozza a recept pikantériáját.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, és add hozzá a fokhagymát, póréhagymát, paradicsomot és paprikát. Pirítsd pár percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szeretnéd, egy kevés pirospaprikát is adhatunk hozzá, hogy még színesebb és ízesebb legyen.

    3

    Add hozzá a halat, és pirítsd meg, amíg enyhén meg nem barnul.

    A halat óvatosan kell sütni, hogy ne száradjon ki. Ha szükséges, egy kis vizet is adhatsz hozzá, hogy szaftosabb legyen.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és főzd alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.

    A kókusztej krémessé teszi az ételt, így ne hagyd túl sokáig forrni, hogy ne váljon túlságosan híggá.

    5

    Míg a hal fő, egy másik serpenyőben pirítsd meg a maniókalisztet. Kevergesd folyamatosan, hogy ne égjen meg, amíg aranybarna nem lesz.

    A maniókaliszt gyorsan megpirul, így folyamatosan keverd, hogy egyenletesen süljön.

    6

    Amikor a hal elkészült, add hozzá a pirított maniókalisztet, és keverd össze a halat és a szaftot.

    A maniókaliszt segít sűríteni a szószt, így gazdagabbá és telt ízűvé teszi a főzeléket.

    7

    Fűszerezd sóval, lime lével, és friss korianderrel. Tálald melegen.

    A lime frissessége kiemeli a curry ízét, és a koriander illata igazán különlegessé teszi az ételt.