Morog polao mazsolával tálalva

Morog polao mazsolával

A Morog Polao egy tradicionális bangladesi étel, amely gazdag fűszerekkel és ízekkel készül. Az étel rizs alapú, csirkehússal és mazsolával gazdagítva. A mazsola egy kis édességet ad a sós ételhez, míg a fűszerek, mint a szerecsendió, fűszerpaprika és gyömbér az ételt gazdagítják. Eredetileg ünnepi alkalmakra készítették, de ma már a mindennapi étkezések része.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (felső comb vagy mell)
300 g Rizs (basmati vagy egyéb hosszúszemű rizs)
50 g Mazsola
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
100 ml Joghurt
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 csipet Szerecsendió
1 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk. Szerecsendió
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd áztasd vízben 30 percig.

    A rizs áztatása segít, hogy a morog polao puha és ragacsos legyen.

    2

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, a hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A csirkehús darabjainak mérete befolyásolhatja a főzési időt, ügyelj arra, hogy ne legyenek túl nagyok.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a csirkehúst, amíg meg nem barnul.

    A csirkehús minden oldalát jól pirítsd meg, hogy intenzív ízű legyen.

    4

    Add hozzá a hagymát, fokhagymát és reszelt gyömbért. Pirítsd tovább, amíg a hagyma üvegesre nem pirul.

    A friss gyömbér illata rendkívül frissítő és fűszeres lesz, ne hagyd ki!

    5

    A joghurtot add hozzá a serpenyőbe, és keverd jól el.

    A joghurt ad egy krémes alapot, ami gazdagítja az étel ízét.

    6

    Öntsd rá a fűszereket (só, bors, szerecsendió, fűszerpaprika), majd alacsony lángon főzd 5-10 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A fűszereket jól keverd el, hogy az étel minden falatja gazdag ízű legyen.

    7

    A rizst öblítsd át, és add hozzá a csirkehúsos keverékhez, majd öntsd rá a megfelelő mennyiségű vizet, hogy ellepje a rizst.

    A víz mennyiségét a rizs típusától függően kell állítani, hogy ne legyen túlfőzve.

    8

    Hozd felforra, majd csökkentsd a hőt alacsonyra, és főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ha szükséges, pótolhatod a vizet, hogy a rizs ne maradjon száraz.

    9

    A főzés végén add hozzá a mazsolát, és keverd jól össze.

    A mazsola egy kis édességet ad az ételnek, ami jól kiegészíti a sós fűszereket.

    10

    Tálald melegen, és díszítsd friss korianderrel.

    A koriander friss ízt ad, és szép zöld színt kölcsönöz az ételnek.