A csirkehúst vágd fel kisebb darabokra. Sózd és borsozd meg a csirkehúst, majd hagyd állni 10 percig, hogy az ízek beázzanak.
A csirkehús szeletelése előtt ügyelj arra, hogy egyenletes darabokat vágj, így minden darab egyformán fog átsülni.
A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat és segíti a rizs pelyhes textúráját.
Ne hagyd, hogy a rizs túl sokáig álljon a vízben, mert megpuhulhat, és nem lesz annyira pelyhes.
A sárgarépát hámozd meg, és vágd fel vékony szeletekre. A fokhagymát zúzd össze, a gyömbért pedig reszeld finomra.
A zöldségek egyformán aprított darabokban gyorsabban főnek meg, és az ízek is egyenletesebben oszlanak el.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsd fel az olívaolajat. Tedd bele a csirkehúst, és süsd meg 5-7 percig, amíg megpirul és át nem sül.
A hús pirításához ne használj túl magas hőt, mert a külső része megéghet, míg a belseje nyers maradhat.
Add hozzá a reszelt gyömbért, zúzott fokhagymát, a sárgarépát, és a zöldborsót. Párold őket 3-4 percig, amíg a zöldségek enyhén megpuhulnak.
A zöldségeket alacsony lángon párold, hogy ne veszítsenek el túl sok tápanyagot és ízt.
Öntsd hozzá a szójaszószt, a mirint és a vizet. Hozd felforrni, majd csökkentsd a hőt, és főzd 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A szójaszósz és a mirin édes-savanyú ízvilágot ad a mártásnak, és gazdagítja az ételt.
Amikor minden hozzávaló megpuhult és az ízek összeértek, add hozzá a rizst. Keverd össze, és főzd még 5 percig, hogy a rizs átvegye a fűszeres ízeket.
A rizst mindig alaposan keverd át, hogy ne legyen csomós és egyenletesen fűszerezett legyen.
A végén szórd meg a szezámmaggal és friss korianderrel. Tálald melegen.
A szezámmag ad egy finom ropogósságot és ízt a mártásban, a koriander pedig frissítő ízt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.