Omurice tál szójaszósz, tojással és zöldségekkel tálalva

Omurice tál szójaszósz

Az Omurice egy hagyományos japán étel, amely az omlett és a rizs tökéletes kombinációja. A japán konyha kedvelt ételéről van szó, amely gyorsan elkészíthető, és gazdag ízekkel rendelkezik. Az étel népszerű a családok körében, mivel könnyen testre szabható a különböző zöldségekkel és húsokkal. A szójaszósz és a ketchup különleges egyensúlyt ad az ételnek, miközben a tojás selymes és finom textúrát biztosít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Főtt rizs
2 db Tojás
150 g Csirkehús
1 szál Póréhagyma
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Ketchup
50 g Zöldborsó
1 ek. Vaj
0.5 tk.
0.5 tk. Friss fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst kockázd fel apróra, majd pirítsd meg egy serpenyőben vajon, amíg enyhén meg nem pirul.

    A csirkehúsnak jól meg kell pirulnia, hogy extra ízt adjon a rizsnek.

    2

    A póréhagymát vékony karikákra vágd, majd add hozzá a csirkehúshoz, és párold meg.

    A póréhagyma enyhén édeskés ízt ad, és gyorsan átpárolódik.

    3

    Add hozzá a főtt rizst, majd öntsd rá a szójaszószt és a ketchupot. Keverd jól össze.

    A szójaszósz és ketchup kombinációja különleges umami ízt ad a rizsnek.

    4

    A zöldborsót add hozzá a rizshez, és keverd össze, hogy minden összetevő jól átjárja egymást.

    A zöldborsó frissességet ad a rizshez, és jól kiegészíti az egyéb összetevőket.

    5

    A tojásokat verjük fel, majd egy serpenyőben, egy evőkanál vajon készítsünk egy omlettet, amelyet a rizs tetejére helyezünk.

    A tojást lassú tűzön pirítsuk, hogy krémes maradjon és könnyen feltekerhető legyen.

    6

    Tálald az omuricet, és ha szükséges, egy kis friss fekete borssal ízesítheted.

    A rizst és a tojást egyben tálalhatjuk, vagy a tojás tetejére ráhelyezhetjük a rizses keveréket.