Párizsi szelet aranybarnára sütve, ropogós bundában tálalva

Párizsi szelet

A Párizsi Szelet egy igazán különleges étel, amely a magyar konyha egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb fogása. A húsdarabokat finoman fűszerezve panírozzák, majd egy ínycsiklandó sült szószban tálalják, ami minden falatot gazdagít. Ezt a fogást a klasszikus pörkölttel és sült krumplival kombinálják, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

A Párizsi Szelet eredete többféle elmélet szerint is vitatott, de annyi biztos, hogy egy igazi ételklasszikusról van szó, amely számos étterem és család étlapján megtalálható. Legyen szó egy hétköznapi vacsoráról vagy egy ünnepi étkezésről, mindig sikert arat!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Sertésszelet (karaj vagy comb)
100 g Liszt
3 db Tojás
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd a sertésszeleteket kb. 1 cm vastagságúra, majd klopfold ki őket vékonyra.

    A húst érdemes fólia alatt klopfolni, így nem sérül meg a rostszerkezete és nem fröcsköl.

    2

    Sózd és borsozd meg mindkét oldalukat, majd forgasd meg a szeleteket lisztben.

    A liszt segít a tojásnak jobban megtapadni a húson.

    3

    Verd fel a tojásokat egy tálban, és mártsd bele a lisztezett szeleteket, hogy minden oldalukat egyenletesen bevonja a tojás.

    A tojáshoz adhatsz egy kevés tejet vagy vizet, hogy lazább legyen a panír.

    4

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd ki a párizsi szeleteket mindkét oldalon aranybarnára.

    Az olaj legyen elég forró, de ne égesse meg a húst. Közepes lángon süsd, hogy a hús is átsüljön.

    5

    Papírtörlőre szedd ki a kisült szeleteket, hogy a felesleges olajat leitassa.

    Így kevésbé lesz zsíros az étel.

    6

    Tálald a párizsi szeletet burgonyapürével, rizzsel vagy friss salátával.

    A párizsi szelet mellé kínálhatsz tartármártást is.