A hagymát hámozd meg és vágd finomra, a fokhagymát zúzd össze. A piros paprikát és paradicsomot vágd kockákra, az olívabogyót szeleteld fel.
Ha szereted a csípősebb ízeket, adhatunk egy kevés csilipaprikát is a keverékhez.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, és pirítsd üvegesre. Ezután add hozzá a fokhagymát és a paprikát, és pirítsd tovább 2-3 percig.
A hagymát ne hagyd túlságosan barnulni, hogy ne legyen keserű, csak üvegesre piruljon.
Add hozzá a darált húst, és pirítsd, amíg a hús teljesen meg nem barnul. Sózd, borsozd, majd szórd meg köménnyel és rozmaringgal.
Ha a hús túl zsíros, leöntheted egy részét, hogy a picadillo ne legyen túl olajos.
Öntsd hozzá a fehérbort és a paradicsomot, és hagyd főzni 15-20 percig, amíg a paradicsom megpuhul és a bor elpárolog.
A fehérbor segít kiemelni a hús és a zöldségek ízét, de ha nem szeretnéd használni, helyettesítheted vízzel is.
Add hozzá az olívabogyót, és keverd jól össze. Főzd további 5-10 percig, amíg az ízek összeérnek.
Az olívabogyó gazdag, sós íze tökéletesen illik a fűszeres húsos keverékhez.
Vedd le a tűzről, és tálald melegen. A picadillo kiválóan illik rizshez vagy friss kenyérhez.
Ha még gazdagabb ízt szeretnél, tálalás előtt szórhatsz rá egy kis friss koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.