Picadillo olívabogyóval, egy tálban fűszeres darált hús és zöldségek

Picadillo olívabogyóval

A Picadillo egy hagyományos spanyol étel, amely a mediterrán konyha egyik kedvence. A darált hús, paprika, paradicsom és olívabogyó keveréke egy gazdag, ízes ételt eredményez, amelyet gyakran rizs vagy kenyér kísér. Az étel a spanyol konyha gazdag fűszeres világát tükrözi, és a középkori idők óta elterjedt. A picadillo a családi étkezések egyik kedvence, és könnyen elkészíthető akár hétköznap is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált marhahús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 db Paradicsom
100 g Olívabogyó
1 ág Rozmaring
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
50 ml Fehérbor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát hámozd meg és vágd finomra, a fokhagymát zúzd össze. A piros paprikát és paradicsomot vágd kockákra, az olívabogyót szeleteld fel.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, adhatunk egy kevés csilipaprikát is a keverékhez.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát, és pirítsd üvegesre. Ezután add hozzá a fokhagymát és a paprikát, és pirítsd tovább 2-3 percig.

    A hagymát ne hagyd túlságosan barnulni, hogy ne legyen keserű, csak üvegesre piruljon.

    3

    Add hozzá a darált húst, és pirítsd, amíg a hús teljesen meg nem barnul. Sózd, borsozd, majd szórd meg köménnyel és rozmaringgal.

    Ha a hús túl zsíros, leöntheted egy részét, hogy a picadillo ne legyen túl olajos.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort és a paradicsomot, és hagyd főzni 15-20 percig, amíg a paradicsom megpuhul és a bor elpárolog.

    A fehérbor segít kiemelni a hús és a zöldségek ízét, de ha nem szeretnéd használni, helyettesítheted vízzel is.

    5

    Add hozzá az olívabogyót, és keverd jól össze. Főzd további 5-10 percig, amíg az ízek összeérnek.

    Az olívabogyó gazdag, sós íze tökéletesen illik a fűszeres húsos keverékhez.

    6

    Vedd le a tűzről, és tálald melegen. A picadillo kiválóan illik rizshez vagy friss kenyérhez.

    Ha még gazdagabb ízt szeretnél, tálalás előtt szórhatsz rá egy kis friss koriandert.