Picadillo tojással, friss korianderrel tálalva

Picadillo tojással

A picadillo egy népszerű latin-amerikai étel, amelyet számos országban elkészítenek. A hús, zöldségek és fűszerek gazdag keveréke, amelyet gyakran tálalnak rizzsel és tojással. A picadillo a családi étkezések hagyományos része, és sok változatban készítik. Ez az étel a gazdag fűszerek és az édes-savanyú ketchup egyedülálló kombinációja. A tojás hozzáadása különleges ízt ad, és még gazdagabbá teszi a fogást.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált marhahús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
1 db Sárgarépa
2 db Tojás
50 g Fekete olajbogyó
50 g Zöld olajbogyó
3 ek. Ketchup
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj
200 g Rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát finomra vágjuk, a zöldpaprikát és sárgarépát apró kockákra vágjuk.

    A zöldpaprika friss íze kiemeli az étel ízét. A sárgarépa színt és édes ízt ad hozzá.

    2

    Egy nagy serpenyőben, olívaolajon pirítsuk meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagymát lassan pirítva egy édes, karamellizált ízt ad a picadillónak.

    3

    Add hozzá a darált marhahúst, és pirítsd meg, amíg minden oldala szép barnára sül.

    Fontos, hogy a húst egyenletesen pirítsuk, hogy ínycsiklandó ropogós részek keletkezzenek.

    4

    Amikor a hús megpirult, add hozzá a zöldpaprikát és sárgarépát. Pirítsd együtt még 5-6 percig.

    A zöldségeket ne süsd túl, hogy megőrizzék a roppanós állagukat.

    5

    Ezután tedd hozzá a zöld és fekete olajbogyókat, a ketchupot, a sót és a borsot. Keverd jól össze, és főzd alacsony hőmérsékleten 10 percig.

    A ketchup gazdag ízt ad, és összefogja az összes hozzávalót. Ha nem szereted túl édesen, csökkentheted a ketchup mennyiségét.

    6

    Miközben a picadillo készül, főzd meg a rizst a szokásos módon.

    A rizst mindig öblítsd át víz alatt, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, és lazább legyen.

    7

    A tojásokat tükörtojás formájában süsd meg. Ha szeretnéd, a tojásokat a picadillo tetejére tálalhatod, hogy extra gazdag és ínycsiklandó legyen.

    A tojásoknak legyen szép, folyós sárgája, hogy még finomabbá tegye az ételt.

    8

    Tálald a picadillót a főtt rizzsel és a tükörtojással. Friss korianderrel díszítheted, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    A koriander frissességet ad, és jól illik az ételhez, de ha nem szereted, el is hagyhatod.