Mérd ki az összetevőket: a lisztet, élesztőt, sót és vizet. Az élesztőt oldd fel langyos vízben, és hagyd pihenni 5 percig.
A langyos víz segít az élesztőnek aktiválódni. Ne használj forró vizet, mert az elpusztítja az élesztőt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet a sóval, majd add hozzá az olívaolajat és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd a tésztát simára, amíg rugalmas nem lesz.
A tésztát legalább 10 percig gyúrd kézzel, vagy 5 percig géppel, hogy rugalmas és könnyen nyújtható legyen.
Fedd le a tésztát egy konyharuhával, és hagyd kelni 1 órán át meleg helyen, amíg a duplájára nő.
A meleg hely elősegíti a tészta kelését. Ha nincs meleg helyed, tedd a tálat a sütőbe, és kapcsold be a legalacsonyabb hőfokra néhány percre, majd kapcsold ki.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Nyújtsd ki a pizzatésztát enyhén lisztezett felületen körülbelül fél centiméter vastagságúra.
A tésztát könnyebb kinyújtani, ha előtte néhány percig pihenteted.
Pucold meg a fokhagymát és a vöröshagymát, majd szeleteld vékonyra. A kaliforniai paprikát és a cukkinit vágd csíkokra.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy egyenletesen süljenek meg.
Szeleteld fel a fűszeres kolbászt vékony karikákra, majd egy serpenyőben pirítsd meg közepes lángon 2-3 percig, hogy kiengedje az ízét.
A kolbászt ne süsd túl, mert kiszárad.
Kend meg a pizza tésztáját a paradicsomszósszal, majd szórd meg oregánóval és fokhagymával.
Ne tegyél túl sok szószt, mert elázhat a tészta.
Helyezd a pizzára a grillezett kolbászt, a paprikát, a cukkinit és a vöröshagymát. Szórd meg mozzarellával és csípős chili pehellyel.
A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán.
Tedd a pizzát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 12-15 percig, amíg a szélei aranybarnára pirulnak, és a sajt megolvad.
A sütési idő a sütőtől függően változhat. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a tészta aranybarna és a sajt megolvadt.
Vedd ki a sütőből, szórd meg frissen őrölt borssal. Szeleteld és tálald forrón.
Hagyd a pizzát egy kicsit hűlni, mielőtt szeleteled, hogy ne folyjon szét a feltét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.