Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.
A tészta akkor jó, ha a duplájára kel. A keléshez használj meleg, huzatmentes helyet.
Amíg a tészta kel, szeleteld fel a dominikai kolbászt vékony karikákra és reszeld le a queso de hoja sajtot, ha szükséges.
A kolbászt vékonyra szeleteld, hogy könnyen átsüljön. Ha a queso de hoja sajt túl kemény, reszeld le, hogy könnyebben olvadjon.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.
A sütő előmelegítése fontos a megfelelő sütéshez.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd helyezd a sütőlapra. Kend meg a paradicsomszósszal, helyezd rá a kolbászkarikákat, és szórd meg a sajttal.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. A feltéteket egyenletesen oszlasd el.
Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, hogy ne égjen meg. A sütési idő a sütő típusától függően változhat.
Sütés után szórd meg friss bazsalikomlevelekkel és locsold meg olívaolajjal a tetejét.
A friss bazsalikom és az olívaolaj fokozza a pizza ízét. Használj jó minőségű olívaolajat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.