Pizza Dominicana tĂĄlalva

Pizza Dominicana

A Pizza Dominicana a Karib-tĂ©rsĂ©g Ă­zeit idĂ©zi meg, ahol a queso de hoja, azaz a dominikai sajt Ă©s a chorizo dominicano, a dominikai kolbĂĄsz teszi egyedivĂ© ezt az Ă©telt. Ez a pizza tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs, ha valami kĂŒlönlegeset szeretnĂ©l kĂ©szĂ­teni, ami egyszerre testesĂ­ti meg a Karib-tĂ©rsĂ©g hagyomĂĄnyait Ă©s az olasz konyha alapjait. A friss bazsalikom Ă©s olĂ­vaolaj mĂ©g jobban kiemeli a kĂŒlönleges Ă­zeket, melyek tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkotnak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g BĂșzaliszt
⭕ 200 ml Víz
⭕ 10 g ÉlesztƑ
⭕ 5 g Só
⭕ 150 ml Paradicsomszósz
⭕ 200 g Dominikai sajt (queso de hoja)
⭕ 150 g Kolbász (chorizo dominicano)
⭕ 10 g Friss bazsalikom
⭕ 20 ml Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ a pizzatĂ©sztĂĄt: keverd össze a lisztet, vizet, Ă©lesztƑt Ă©s sĂłt. GyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ, majd hagyd kelni 1 ĂłrĂĄt meleg helyen.

    A tészta akkor jó, ha a duplåjåra kel. A keléshez hasznålj meleg, huzatmentes helyet.

    2

    AmĂ­g a tĂ©szta kel, szeleteld fel a dominikai kolbĂĄszt vĂ©kony karikĂĄkra Ă©s reszeld le a queso de hoja sajtot, ha szĂŒksĂ©ges.

    A kolbĂĄszt vĂ©konyra szeleteld, hogy könnyen ĂĄtsĂŒljön. Ha a queso de hoja sajt tĂșl kemĂ©ny, reszeld le, hogy könnyebben olvadjon.

    3

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 220°C-ra, Ă©s kĂ©szĂ­ts elƑ egy sĂŒtƑlapot vagy pizzakövet.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se fontos a megfelelƑ sĂŒtĂ©shez.

    4

    NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt vĂ©konyra, majd helyezd a sĂŒtƑlapra. Kend meg a paradicsomszĂłsszal, helyezd rĂĄ a kolbĂĄszkarikĂĄkat, Ă©s szĂłrd meg a sajttal.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd, hogy ne ragadjon le. A feltĂ©teket egyenletesen oszlasd el.

    5

    SĂŒsd a pizzĂĄt 12-15 percig, vagy amĂ­g a tĂ©szta aranybarnĂĄra sĂŒl Ă©s a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzĂĄt sĂŒtĂ©s közben, hogy ne Ă©gjen meg. A sĂŒtĂ©si idƑ a sĂŒtƑ tĂ­pusĂĄtĂłl fĂŒggƑen vĂĄltozhat.

    6

    SĂŒtĂ©s utĂĄn szĂłrd meg friss bazsalikomlevelekkel Ă©s locsold meg olĂ­vaolajjal a tetejĂ©t.

    A friss bazsalikom Ă©s az olĂ­vaolaj fokozza a pizza Ă­zĂ©t. HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ olĂ­vaolajat.