Pizza Hotteok sajttal, paradicsomos szósszal és pepperonival tálalva

Pizza Hotteok

A Hotteok egy hagyományos koreai étel, amit főként télen fogyasztanak, és általában édes töltelékekkel készítenek. A Pizza Hotteok egy izgalmas és modern változata a klasszikus hotteoknak, amelyben a pizza ízei keverednek a koreai tésztaformával. A pizzás változat egyszerű és gyors, mégis ínycsiklandó, és remek választás a pizza szerelmeseinek. A sajttal, paradicsomos szósszal és pepperonival töltött hotteokok minden étkezést feldobnak!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
1 ek. Cukor
1 ek. Szárított élesztő
150 ml Meleg víz
0.5 tk.
1 ek. Olívaolaj
100 g Tomato sauce
100 g Mozzarella sajt
50 g Pepperoni
0.5 tk. Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sót és szárított élesztőt keverd össze egy tálban. Adj hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze a tésztát.

    Fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt. A tészta ne legyen túl kemény, inkább ragadós, hogy lágy legyen.

    2

    Tedd a tésztát egy olajjal megkent tálba, fedd le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 1-1.5 órán át, hogy megkeljen.

    A tésztát meleg helyen pihentesd, hogy szépen megkeljen. Ha túl hűvös van, akkor a tálat egy meleg vízzel teli serpenyőre is teheted.

    3

    A tészta megkelesztése után oszd 4 egyenlő darabra, és formázz belőlük kis golyókat.

    A golyókat ne nyomd túl erősen, hogy puha, levegős tésztát kapj.

    4

    Minden golyót nyújts ki egyenletesen, és egy kis pizzához hasonló formát adj neki. Az egyik felére kend rá a paradicsomszószt, majd szórd meg reszelt mozzarella sajttal és pepperonival.

    Ha szeretnél, egyéb feltéteket is használhatsz, például gombát vagy paprikát.

    5

    Óvatosan hajtsd félbe a tésztát, hogy a szósz és sajt ne folyjon ki, és egy kis batyut formálj belőle.

    Ne tömd túl a tésztát, mert a töltelék kifolyhat. A széleit jól nyomd össze, hogy ne nyíljanak szét sütés közben.

    6

    Egy serpenyőben hevíts egy kis olajat, és süsd a Hotteokokat közepes lángon, mindkét oldalát 3-4 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A megfelelő olajhőmérséklet fontos! Ha túl forró, gyorsan megég, ha túl alacsony, nem lesz ropogós.

    7

    Tálald forrón, szórj rá oregánót és egy kis extra reszelt sajtot, ha szeretnéd.

    A friss oregánó remekül passzol a paradicsomos pizzás ízhez, és még ízesebbé teszi a Hotteokot.