Egy tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és a száraz élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
Fontos, hogy a víz ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt. A 10 perc alatt láthatóvá kell válnia az élesztő aktivitásának (habosodás).
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze sima, rugalmas tésztává.
Az olívaolaj segít a tésztát rugalmasabbá tenni. Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A meleg hely elősegíti a tészta kelését. Ha nincs elég meleg, a kelesztési idő meghosszabbodhat.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral.
Az előmelegített sütő biztosítja, hogy a pizza egyenletesen süljön meg.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd a sütőlemezre.
A liszt segít megakadályozni, hogy a tészta leragadjon a felületre.
Kend meg a pizza tetejét aji amarillo pasztával, majd szórd meg fokhagymaporral és perui fűszerekkel.
Az aji amarillo paszta egy perui chiliszósz, ami pikáns ízt ad a pizzának. Ha nem kapsz, helyettesítheted más chiliszósszal, de vedd figyelembe a csípősségét.
Szórd rá a reszelt mozzarellát, majd rendezd el rajta a vékonyra szeletelt lilahagymát, friss paradicsomkarikákat és olívabogyókat.
A feltétek mennyisége ízlés szerint változtatható. A lilahagyma és a paradicsom frissességet ad a pizzának.
Spricceld meg frissen facsart lime lével, majd helyezd a sütőbe és süsd kb. 12-15 percig, amíg a szélek aranybarnára sülnek és a sajt megolvad.
A lime lé savanykás íze jól kiegészíti a többi hozzávalót. Ne spórold ki!
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss korianderrel, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld és tálald melegen.
A koriander frissítő ízt ad a kész pizzának. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.