Pozole de res tálalva marhahússal, fehér kukoricával, lime-mal, tejföllel és friss korianderrel

Pozole de res

A pozole de res egy hagyományos mexikói étel, amely marhahússal és fehér kukoricával készül. Az étel jellemzője a gazdag és ízletes mole szósz, amelyet a friss koriander és lime frissessége egészít ki. A pozole de res Mexikó középső részéből származik, és az egész országban nagy népszerűségnek örvend.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
1400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. marhapörkölt hús)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chili por
300 g Fehér kukorica (pozole)
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 db Lime
2 ek. Friss koriander
100 g Tejföl
2 szál Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a marhahúst mindkét oldalán aranybarnára.

    A hús pirítása segít kihozni az ízeket, fontos, hogy ne hagyd túl sokáig a lángon.

    2

    Közben aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a hús mellé. Pirítsd őket még pár percig.

    A hagyma és fokhagyma aromája kiemeli a pozole ízét.

    3

    Add hozzá a chili port, a sót, a borsot, és öntsd fel vízzel. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd a húsokat 40-45 percig, amíg puhák lesznek.

    A pozole gazdag és fűszeres ízét a chili por és a fokhagyma adja.

    4

    Tedd bele a fehér kukoricát, és hagyd főzni további 30-40 percig, amíg a kukorica megpuhul.

    A kukorica hozzáadása a pozole jellegzetes összetevője, amely krémes textúrát ad.

    5

    A végén adj hozzá friss koriandert, és hagyd pihenni 5 percig.

    A koriander friss és illatos ízt ad a pozole de res-nek.

    6

    Tálald tejföllel és egy kis lime-gerezddel az asztalon, hogy mindenki hozzáadhassa a saját ízlésének megfelelően.

    A lime frissességet ad az ételnek, a tejföl pedig lágyítja az ízeket.