Prebiotikus brokkolis édesburgonya pörkölt, frissen tálalva

Prebiotikus brokkolis édesburgonya pörkölt

A pörkölt egy klasszikus étel, amelyet számos kultúrában és konyhában megtalálunk. A brokkoli és az édesburgonya kombinációja nemcsak tápláló, hanem tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és prebiotikus rostokkal is. A pörkölt étel minden korosztály számára ideális, és segíti a bélflóra egészségét. A prebiotikus összetevők, mint a brokkoli, segítik a jótékony baktériumok növekedését az emésztőrendszerben.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Brokkoli
500 g Édesburgonya
2 db Hagymák
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Kókuszolaj
1 tk. Kömény
1 db Paprika
2 db Paradicsom
300 ml Zöldség alaplé
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit és az édesburgonyát tisztítsd meg, majd vágd fel egyforma méretű darabokra.

    Próbálj meg egyforma méretű darabokat vágni, hogy az összes zöldség egyenletesen megpuhuljon.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd fel, a paprikát szeleteld fel.

    A paprikát érdemes kisebb darabokra vágni, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    3

    A kókuszolajon pirítsd meg a hagymát és fokhagymát egy nagy serpenyőben, amíg üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a köményt és paprikát, majd pirítsd őket 1-2 percig, hogy feloldódjanak az olajban.

    A kömény enyhén diós ízt ad a pörköltnek, és a paprika színt és ízt ad hozzá.

    5

    A felkockázott paradicsomot add hozzá, és főzd össze a zöldségekkel, amíg a paradicsom levet nem ereszt.

    A paradicsom friss ízt ad az ételnek, de ha sűrűbb pörköltet szeretnél, főzd tovább, amíg a folyadék el nem párolog.

    6

    Tedd bele a brokkolit és az édesburgonyát, öntsd rá a zöldség alaplevet, és sózd, borsozd ízlés szerint.

    A zöldség alaplé segít az étel gazdag ízvilágának kialakításában, és biztosítja, hogy a zöldségek ne száradjanak ki főzés közben.

    7

    Fedd le, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szükséges, adj még hozzá egy kevés vizet, hogy megőrizze a pörkölt szaftosságát.

    8

    Tálald melegen, és friss petrezselyemmel díszítve.

    A friss petrezselyem egy kis frissességet ad az ételnek, de használhatsz más friss fűszereket is.