Pyttipanna tejföllel, svéd étel, sült krumplival és darált hússal

Pyttipanna tejföllel

A Pyttipanna egy svéd étel, amelyet hagyományosan az éttermekben és a háztartásokban egyaránt fogyasztanak. Eredetileg maradék ételt készítettek belőle, főként sült krumplit és darált húst használtak fel, amit a háztartásban találtak. Az évek során a Pyttipanna egy igazán népszerű étellé vált Svédországban, és ma már tejföllel és más kiegészítőkkel tálalják. Ez a tápláló étel egyszerre gazdag és ínycsiklandó.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sült krumpli
300 g Marhahús (darálva)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
4 ek. Tejföl
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és melegítsd fel az olajat egy serpenyőben.

    A hagymát és fokhagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjenek meg, hanem karamellizálódjanak.

    2

    Add hozzá a darált marhahúst, sózd és borsozd, majd pirítsd meg, amíg a hús átsül.

    A húsnak egyenletesen el kell pirulnia, hogy finom ízű legyen. Ne keverd túl, hogy ne veszítse el szaftosságát.

    3

    A sült krumplit vágd kisebb kockákra, és add a húshoz. Pirítsd meg a krumplit a húsos keverékben.

    A sült krumpli már kész, de ha extra ropogósra szeretnéd, süsd a húsos keverékkel néhány percig.

    4

    Tálalás előtt keverd hozzá a tejfölt, és jól keverd össze.

    A tejföl adja a dish krémes állagát és gazdag ízét.

    5

    Tálald az ételt friss, apróra vágott petrezselyemmel díszítve, ha szeretnéd.

    A petrezselyem friss íze tökéletesen kiegészíti a pyttipannát.