Üsd fel a tojásokat egy tálba, sózd és borsozd meg ízlés szerint. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat közepes lángon, és készíts belőlük lágy rántottát. Ne süsd túl, csak addig, amíg még kissé krémes marad.
A lágy rántotta jobban olvad a sajttal, és nem szárítja ki a quesadillát.
Reszeld le a sajtot, és készítsd elő a tortilla lapokat. A tojásos keveréket hagyd langyosra hűlni, hogy ne áztassa el a tésztát.
A langyos töltelék megőrzi a tortilla ropogósságát sütés közben.
Helyezz egy tortilla lapot a munkafelületre. Szórd meg az egyik felét reszelt sajttal, kanalazz rá a tojásos keverékből, majd ismét szórj rá sajtot, és hajtsd félbe a tortilla lapot.
Mindig tegyél a töltelék fölé és alá is sajtot – ez tartja egyben a quesadillát.
Egy száraz serpenyőt hevíts fel közepes lángon. Tedd bele a megtöltött quesadillát, és süsd oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarnára pirul és a sajt megolvad.
A quesadilla tetejét spatulával finoman lenyomva egyenletesebb lesz a pirulás és a töltelék is jobban összeolvad.
Vedd ki a kész quesadillát, és vágd háromszögekre. Tálald melegen, akár natúr tejföllel vagy egy gyors paradicsomos mártogatóssal.
Frissen fogyasztva a legfinomabb – a sajt és tojás még lágyan nyúlik, ropogós tortilla között.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.