Rántott sajt aranybarnára sütve, ropogós bundával és friss citromszeletekkel tálalva

Rántott Sajt

A Rántott sajt a világ egyik legegyszerűbb, mégis legfinomabb ételének számít. A ropogós panír alatt rejlő lágy, olvadt sajt tökéletes harmóniát alkot, és minden falatnál elvarázsolja az ízlelőbimbókat. A rántott sajt igazi éttermi kedvenc, amely otthon is könnyedén elkészíthető. Az étel egyik legnagyobb előnye, hogy különféle sajtokkal is elkészíthető, de a legnépszerűbb változata a trappista sajttal készült.

A rántott sajt általában köret nélkül, friss salátával vagy akár sült krumplival kerül a tányérra, de egy kis tejföllel, fokhagymás mártással is tökéletes. Ez a fogás bármilyen étkezéshez illik – legyen szó egy gyors vacsoráról vagy egy családi ebédről.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 10 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
400 g Sajt
100 g Liszt
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
500 ml Olaj (sütéshez)
1 csipet Info

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Vágd fel a sajtot vastag szeletekre.

    A vastagabb szeletek jobban bírják a sütést, kevésbé folynak ki.

    2

    Forgasd meg a sajtszeleteket lisztben, majd a felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.

    A panírozás sorrendje fontos: liszt, tojás, zsemlemorzsa. A liszt segít a tojásnak megtapadni, a zsemlemorzsa pedig ropogós kérget biztosít. Dupla panírozással (ismételd meg a tojás-zsemlemorzsa lépéseket) még biztosabb, hogy nem folyik ki a sajt.

    3

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a sajtokat aranybarnára mindkét oldalon.

    Az olaj legyen elég forró, de ne égesd meg. A sajtot gyorsan süsd, hogy ne folyjon ki. Ha van fritőzöd, azzal a legjobb.

    4

    Tálald frissen, tartármártással és sült krumplival.

    A rántott sajt frissen a legfinomabb, amíg a sajt belül még folyós. A tartármártás remekül illik hozzá.