Roti spenóttal, friss spenóttal és ropogós roti-val tálalva

Roti spenóttal

A roti egy hagyományos indiai lepény, amelyet sokféleképpen tálalnak. Az indiai konyhában a roti elkészítéséhez lisztet és vizet használnak, és egyszerű, de tápláló ételt alkotnak belőle. A spenóttal készült változat különleges frissességet ad a roti-hoz, miközben a fokhagyma és az olívaolaj íze gazdagítja az ételt. Ez a fogás tökéletes választás a vegetáriánus étrendhez, és egy igazi indiai élmény, amely otthon is könnyedén elkészíthető.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
120 ml Víz
150 g Spenót
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a vizet fokozatosan, miközben folyamatosan kevered, hogy tésztát kapj.

    A tésztát ne dolgozd túl, mert akkor kemény lesz. Csak addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    2

    A tésztát formázz cipóvá, és hagyd pihenni letakarva 15 percig. Ez segít a tésztát pihentetni és könnyebbé tenni a nyújtást.

    A tésztát fóliával is letakarhatod, hogy ne száradjon ki a pihenő idő alatt.

    3

    A spenótot mosd meg alaposan, és forralj vizet egy lábasban. A spenótot 2-3 percig blanszírozd, majd tedd át hideg vízbe.

    A spenótot ne főzd túl, mert akkor elveszíti szép zöld színét és friss ízét. A hideg vízben való hűtés segít a szín megőrzésében.

    4

    A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg. Miután illatos lesz, add hozzá a spenótot, és pár percig keverd.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért mindig alacsony lángon pirítsd, hogy ne váljon keserűvé.

    5

    A pihentetett tésztát oszd 6-8 egyenlő részre, és mindegyiket formázd golyóvá. Lisztezett felületen nyújtsd ki mindegyiket vékonyra, majd egy forró serpenyőben, olaj nélkül, mindkét oldalt süsd meg.

    A roti-t ne süsd túl sokáig, csak annyi ideig, amíg a felülete szépen meg nem pirul.

    6

    A kész roti-t tálald a spenóttal. Az ételt forrón fogyaszd, hogy a roti puha és a spenót friss maradjon.

    Ha szeretnéd, tálalhatod joghurttal vagy csípős szósszal, hogy még ínycsiklandóbb legyen.