A vizet egy kis edényben melegítsd meg, és oldd fel benne a cukrot és az élesztőt. Hagyd pihenni 10 percig, hogy az élesztő felhabosodjon.
A víz ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt.
Egy nagy tálban keverd össze a rozslisztet, búzalisztet, füstölt paprikát és sót. Add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat, majd gyúrd sima tésztává.
Ha a tészta túl száraznak tűnik, adj hozzá még egy kevés vizet.
Hagyd a tésztát pihenni egy órán keresztül, hogy duplájára nőjön. Ezután borítsd ki a tésztát egy enyhén lisztezett felületre, és formázz belőle egy kenyérformát.
A pihenés alatt a tészta könnyen megemelkedik, így fontos, hogy ne hagyd ki a kelesztést.
A formázott tésztát helyezd egy előre kivajazott vagy sütőpapírral bélelt sütőformába, és hagyd ismét pihenni 30 percig.
A második pihenés segít abban, hogy a kenyér puhább és levegősebb legyen.
Közben melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Miután a kenyér pihent, tedd be a sütőbe, és süsd 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós lesz.
Ha a kenyér teteje túl gyorsan barnul, takard le egy alufóliával.
Miután elkészült, vedd ki a kenyérből és hagyd kihűlni. Amikor még meleg, reszelj rá egy kis füstölt sajtot.
A füstölt sajt ad egy finom, gazdag ízt a kenyérhez, és szép textúrát biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.