Saji korianderrel tálalva, friss korianderrel és citrommal

Saji korianderrel

A saji egy népszerű indiai étel, amely egyszerű, de ínycsiklandó fűszerekkel készült csirkehús. A koriander és citrom hozzáadása különleges frissességet ad az ételnek, miközben a fűszerek egy gazdag, mély ízvilágot hoznak létre. Az étel gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás, ha egy gyors, mégis finom vacsorát szeretnél készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 csokor Koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Friss citrom
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg. A vöröshagymát és fokhagymát finomra vágd.

    A csirkehúst előre pácolhatod egy kis citromlével, hogy friss ízt kapjon.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesek lesznek.

    Ha nem szeretnéd, hogy a fokhagyma megégjen, alacsonyabb hőfokon pirítsd.

    3

    Add hozzá a csirkehúst, és süsd meg minden oldalát, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ne mozdítsd a húst túl gyakran, hogy szép kérget kapjon.

    4

    Amikor a hús kész, add hozzá a fűszerpaprikát, és keverd össze. Öntsd hozzá a vizet, és főzd együtt 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A víz mennyisége változhat, ha több szaftot szeretnél, adj hozzá egy kis extra vizet.

    5

    Tálalás előtt szórd meg a friss korianderrel és egy kis citromlével.

    A koriander friss íze és a citrom sava gazdagítja az étel ízvilágát.