A sózott halat áztasd be hideg vízbe legalább 12 órára, hogy eltávolítsd a felesleges sót. Ezután szedd szét a halat kisebb darabokra.
A halat többször is cseréld ki friss vízre, hogy biztosan eltávolítsd a túl sok sót.
A hagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd, és az olívaolajon pirítsd meg egy serpenyőben, amíg a hagyma üveges nem lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet, ami keserű ízt adhat.
Add hozzá a darabokra szedett sózott halat a serpenyőhöz, és pirítsd 3-4 percig, hogy a hal egy kicsit ropogós legyen.
A hal pirítása extra ízt ad a mártásnak, szóval ne hagyd ki ezt a lépést!
Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd össze alaposan. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a mártás sűrűsödik.
Ha túl híg marad a mártás, hagyd tovább főzni, hogy elpárologjon a felesleges folyadék.
Ízesítsd sóval, borssal és egy kis friss korianderrel. Keverd össze, és főzd még 5 percig.
A koriander frissessége kiválóan illik a kókusz és a hal ízéhez, de ha nem kedveled, nyugodtan hagyhatod ki.
Tálald a kész ételt friss tavaszi hagymával díszítve, és ha szeretnéd, egy kis extra korianderrel a tetején.
A friss tavaszi hagyma és koriander hozzáadása kiemeli a színes, friss ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.