Saltfish kókusztejes mártásban, friss korianderrel tálalva

Saltfish kókusztejes mártásban

A saltfish kókusztejes mártásban egy hagyományos karibi étel, amely gazdag és ínycsiklandó ízvilággal rendelkezik. A sózott hal, amelyet a karibi térségben régóta használnak, tökéletes alapja ennek a gazdag mártásnak. A kókusztej krémes textúrája és enyhén édes íze remekül kiegészíti a hal sós ízét. Ez az étel igazi ínycsiklandó élmény a karibi konyha szerelmeseinek, és könnyen elkészíthető otthon is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Saltfish (sózott hal)
400 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
1 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Fekete bors
1 ág Cilantro (friss koriander)
1 szál Tavaszi hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott halat áztasd be hideg vízbe legalább 12 órára, hogy eltávolítsd a felesleges sót. Ezután szedd szét a halat kisebb darabokra.

    A halat többször is cseréld ki friss vízre, hogy biztosan eltávolítsd a túl sok sót.

    2

    A hagymát, fokhagymát és paprikát apróra vágd, és az olívaolajon pirítsd meg egy serpenyőben, amíg a hagyma üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet, ami keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a darabokra szedett sózott halat a serpenyőhöz, és pirítsd 3-4 percig, hogy a hal egy kicsit ropogós legyen.

    A hal pirítása extra ízt ad a mártásnak, szóval ne hagyd ki ezt a lépést!

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd össze alaposan. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, amíg a mártás sűrűsödik.

    Ha túl híg marad a mártás, hagyd tovább főzni, hogy elpárologjon a felesleges folyadék.

    5

    Ízesítsd sóval, borssal és egy kis friss korianderrel. Keverd össze, és főzd még 5 percig.

    A koriander frissessége kiválóan illik a kókusz és a hal ízéhez, de ha nem kedveled, nyugodtan hagyhatod ki.

    6

    Tálald a kész ételt friss tavaszi hagymával díszítve, és ha szeretnéd, egy kis extra korianderrel a tetején.

    A friss tavaszi hagyma és koriander hozzáadása kiemeli a színes, friss ízeket.