A borjúszeleteket klopfold ki vékonyra, majd sózd, borsozd. Minden szeletre tegyél egy parmai sonkát és egy zsályalevelet, majd tűzd össze fogpiszkálóval.
A húsok legyenek egyforma vastagságúak, így egyenletesen sülnek át.
A szeleteket enyhén lisztezd be, hogy a szószhoz sűrűbb állagot kapj.
A felesleges lisztet rázd le, így nem ég le sütés közben a serpenyőben.
Forrósítsd fel az olívaolajat és vajat egy serpenyőben. Süsd meg a húsokat sonkás oldalukkal lefelé kezdve 2-3 percig, majd fordítsd meg és süsd tovább 2 percig. Vedd ki és tartsd melegen.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – dolgozz két adagban, ha kell, hogy minden szelet szép kérget kapjon.
Ugyanabban a serpenyőben párold meg a felszeletelt gombát 4-5 perc alatt, amíg megpuhul és levet ereszt.
Ha túl sok levet enged, magas hőfokon gyorsan elpárologtathatod a felesleget.
Öntsd a gombára a fehérbort, forrald fel, majd főzd 2-3 percig, míg kissé besűrűsödik. Ezután tedd vissza a húsokat a serpenyőbe, és forgasd meg őket a gombás szószban.
A szósz akkor jó, ha selymes és jól bevonja a húst és a gombát is – ne legyen túl híg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.