Sarapatel korianderrel tálalva

Sarapatel korianderrel

A Sarapatel egy hagyományos spanyol étel, amely marhahúsból és fűszerekből készül. Az étel gazdag ízvilágot kínál, melyet a koriander ad friss és intenzív ízt. A marhahús pörkölése és hosszú ideig való főzése segít abban, hogy az étel még ízesebb és omlósabb legyen. Ez a recept tökéletes egy kiadós ebédhez vagy vacsorához, és minden alkalomra remek választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 db Krumpli
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
500 ml Zöldségalaplé
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Koriander
0.5 tk. Bors
1 tk. Paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kis darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paradicsomot hámozd meg és vágd fel kockákra.

    A hús darabolásakor ügyelj arra, hogy a darabok egyenletesek legyenek, hogy az étel egyenletesen sülhessen.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a marhahúst, amíg szép barna színt kap.

    A hús pirítása segít abban, hogy ízesebb és gazdagabb legyen az étel.

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket, amíg üvegesek lesznek.

    A fokhagyma ne piruljon meg teljesen, mert keserűvé válhat.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, paprikát és borsot, majd keverd jól össze.

    A paradicsomot főzés közben egy kicsit pépesítheted, hogy sűrűbb szósz legyen.

    5

    Öntsd hozzá a zöldségalaplevet, és forrald fel. Az ételt főzd alacsony lángon 1-1,5 órán keresztül, amíg a hús megpuhul.

    Az alacsony hőfokon való főzés segíti, hogy a hús omlós és ízes maradjon.

    6

    Amikor a hús megpuhult, tedd hozzá a felkockázott burgonyát és a koriandert. Főzd további 20-30 percig, amíg a krumpli is megpuhul.

    A koriander friss levelekkel tálalva fokozza az étel ízét, de ne add hozzá túl korán, hogy megőrizze aromáját.

    7

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    Friss korianderlevelekkel tálalva az étel még ínycsiklandóbbá válik!