Simit padlizsánnal, tahini öntettel és friss petrezselyemmel

Simit padlizsánnal

A Simit Padlizsánnal egy hagyományos török étel, amely a simit ropogósságát és a padlizsán lágy, füstös ízét ötvözi. Az ételt tahini öntettel és friss petrezselyemmel tálalják, hogy friss, mégis gazdag ízélményt nyújtson. A simit és padlizsán kombinációja tökéletes egy könnyed, egészséges étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Simit
2 db Padlizsán
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
3 ek. Tahini
2 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Bors
2 db Friss paradicsom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánokat mosd meg, szeleteld fel vékony karikákra, majd sózd meg őket és hagyd pihenni 10 percig. Ezzel eltávolítod a keserűséget.

    A padlizsán megsózása segít eltávolítani a felesleges víztartalmat és a keserű ízt.

    2

    A fokhagymát vágd finomra, majd egy serpenyőben melegíts olívaolajat és pirítsd meg a fokhagymát.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért figyelj arra, hogy alacsony hőmérsékleten pirítsd.

    3

    Helyezd a padlizsán szeleteket a serpenyőbe és süsd őket 5-7 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és puha nem lesz.

    A padlizsán gyorsan szívja fel az olajat, ezért fontos, hogy közepes lángon süsd őket.

    4

    Közben készíts tahini öntetet: egy tálban keverd össze a tahinit, citromlét, sót és borsot.

    A tahini krémességet ad az ételnek, de ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet, hogy hígítsd.

    5

    A simiteket pirítsd meg, hogy kívül ropogósak legyenek, majd törd össze őket kisebb darabokra.

    Ha nem szereted a simit ropogósra, akkor csak melegítsd át őket, hogy puhábbak maradjanak.

    6

    A padlizsánokat és a simit tálald egy tányéron, öntsd rá a tahini öntetet, majd szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel és paradicsomszeletekkel.

    A friss paradicsom üdítő ízt ad, ami jól kiegészíti a tahini krémességét.