A padlizsánokat mosd meg, szeleteld fel vékony karikákra, majd sózd meg őket és hagyd pihenni 10 percig. Ezzel eltávolítod a keserűséget.
A padlizsán megsózása segít eltávolítani a felesleges víztartalmat és a keserű ízt.
A fokhagymát vágd finomra, majd egy serpenyőben melegíts olívaolajat és pirítsd meg a fokhagymát.
A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért figyelj arra, hogy alacsony hőmérsékleten pirítsd.
Helyezd a padlizsán szeleteket a serpenyőbe és süsd őket 5-7 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna és puha nem lesz.
A padlizsán gyorsan szívja fel az olajat, ezért fontos, hogy közepes lángon süsd őket.
Közben készíts tahini öntetet: egy tálban keverd össze a tahinit, citromlét, sót és borsot.
A tahini krémességet ad az ételnek, de ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet, hogy hígítsd.
A simiteket pirítsd meg, hogy kívül ropogósak legyenek, majd törd össze őket kisebb darabokra.
Ha nem szereted a simit ropogósra, akkor csak melegítsd át őket, hogy puhábbak maradjanak.
A padlizsánokat és a simit tálald egy tányéron, öntsd rá a tahini öntetet, majd szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel és paradicsomszeletekkel.
A friss paradicsom üdítő ízt ad, ami jól kiegészíti a tahini krémességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.