Siomay tengeri hallal, kókuszreszelékkel és zöldhagymával tálalva

Siomay tengeri hallal

A siomay egy hagyományos ázsiai étel, amely a gőzölés módszerével készült. A tengeri hallal töltött tészta egy friss és könnyű étel, amely gazdag ízvilágot kínál. Az étel különleges fűszerezése és a kókuszreszelék kombinációja kiemeli a tengeri hal ízét, és különleges élményt nyújt az étkezők számára. A siomay tökéletes választás egy könnyű, de ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tengeri hal (pl. tőkehal, hekk)
10 db Tészta (siomayhoz)
2 ek. Rizsliszt
1 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (friss gyömbér)
2 szál Zöldhagyma
1 csipet
1 csipet Bors
1 ek. Olívaolaj
2 ek. Kókuszreszelék

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tengeri halat tisztítsd meg, távolítsd el a bőrét, és aprítsd fel kisebb darabokra.

    A hal aprítása fontos, hogy könnyen formázható masszát kapjunk, amit a tésztába töltünk.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd add hozzá a halhoz. Keverd össze a rizsliszttel, sóval, borssal, és egy tojással.

    A gyömbér friss, csípős íze kiemeli a tengeri hal ízét, és egy különleges aromát ad a siomaynak.

    3

    Az így kapott halas masszát alaposan dolgozd össze, hogy egynemű tésztát kapj.

    A masszát jól át kell gyúrni, hogy biztosan összetapadjon, és a töltelék egyenletes legyen.

    4

    A siomay tésztát egyenletesen oszd el a halas masszán, és a tésztát tekert formában zárd le.

    A tésztát ügyesen zárd le, hogy ne nyíljon szét a főzés közben.

    5

    Gőzöld a siomay-t 20-25 percig, amíg a hal és a tészta megpuhul.

    A gőzölés segít megőrizni a hal ízét és a tészta puhaságát, így lesz igazán ínycsiklandó.

    6

    Tálalás előtt szórd meg egy kis kókuszreszelékkel és friss zöldhagymával.

    A kókuszreszelék és a zöldhagyma friss, ízes és színes kiegészítői lesznek a siomaynak.