A tengeri halat tisztítsd meg, távolítsd el a bőrét, és aprítsd fel kisebb darabokra.
A hal aprítása fontos, hogy könnyen formázható masszát kapjunk, amit a tésztába töltünk.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd add hozzá a halhoz. Keverd össze a rizsliszttel, sóval, borssal, és egy tojással.
A gyömbér friss, csípős íze kiemeli a tengeri hal ízét, és egy különleges aromát ad a siomaynak.
Az így kapott halas masszát alaposan dolgozd össze, hogy egynemű tésztát kapj.
A masszát jól át kell gyúrni, hogy biztosan összetapadjon, és a töltelék egyenletes legyen.
A siomay tésztát egyenletesen oszd el a halas masszán, és a tésztát tekert formában zárd le.
A tésztát ügyesen zárd le, hogy ne nyíljon szét a főzés közben.
Gőzöld a siomay-t 20-25 percig, amíg a hal és a tészta megpuhul.
A gőzölés segít megőrizni a hal ízét és a tészta puhaságát, így lesz igazán ínycsiklandó.
Tálalás előtt szórd meg egy kis kókuszreszelékkel és friss zöldhagymával.
A kókuszreszelék és a zöldhagyma friss, ízes és színes kiegészítői lesznek a siomaynak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.