Sós zongzi, tálalva rizses töltelékkel és bambuszlevelekkel.

Sós zongzi

A zongzi egy hagyományos kínai étel, amelyet főként rizsből, húsokból és zöldségekből készítenek. A bambuszlevelekkel való főzés különleges ízt ad az ételnek, miközben a rizs puhává válik. Az étel a kínai ünnepeken, például a Sárkányhajó Fesztiválon népszerű. A sós változat a gazdag fűszerezésével különleges ízélményt nyújt, amely bármely étkezéshez kiváló.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Gluténmentes rizs
50 g Fekete gomba
200 g Sült sertéshús
2 db Főtt tojás
10 db Bambuszlevelek
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd áztasd vízben legalább 2 órán keresztül. Ha nincs sok időd, használhatsz előre főzött rizst is.

    A rizs alapos áztatása biztosítja, hogy a zongzi könnyen formázható legyen és a töltelék jól beleférjen.

    2

    A fekete gombát és a sült sertéshúst apróra vágd, és egy tálban keverd össze a szójaszósszal és a szezámolajjal. Ízesítsd sóval és borssal.

    A gombát és a húst előzőleg is pácolhatod, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    3

    A bambuszleveleket forró vízben áztasd 10-15 percig, hogy megpuhuljanak, és könnyebben formázhatóak legyenek.

    A bambuszleveleket egyenként is átölelheted a zongzi összeállításakor, hogy biztosan ne repedjenek el.

    4

    A rizst öntsd le, majd készíts egy tálcán kis rizsból kis halmokat, és a közepükbe tedd a gomba-hús keveréket, valamint a főtt tojást.

    Az elosztásnál ügyelj arra, hogy minden zongzi egyenletes legyen, így a töltelék minden falatban megtalálható.

    5

    Óvatosan hajtsd össze a bambuszlevelet, hogy a rizs és a töltelék ne essen ki. A zongzikat pántold össze, vagy fogd meg szorosan, hogy ne nyíljanak szét a főzés során.

    A zongzi formázása során a levelek alját jól hajtsd be, hogy ne szivárogjon ki a töltelék.

    6

    A zongzikat egy gőzölő kosárban gőzöld 30-40 percig, amíg a rizs teljesen megpuhul, és a töltelék összeér.

    A gőzölés közben figyelj arra, hogy a zongzik ne érjenek túl sok vízhez, mert túl lágyak lesznek.

    7

    Miután kész, tálald melegen, akár rizzsel, akár egyedül, és élvezd a sós ízeket.

    A zongzit friss korianderrel vagy egy csipetnyi szezámmaggal is díszítheted.