A báránycombot tisztítsd meg, majd dörzsöld be zúzott fokhagymával, rozmaringgal, sóval, borssal és citromlével. Locsold meg olívaolajjal, és hagyd pihenni legalább 1 órát.
A pácolási időt meghosszabbíthatod akár egy éjszakára is a hűtőben, hogy az ízek jobban átjárják a húst.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Helyezd a báránycombot egy tepsibe, és fedd le alufóliával. Süsd 2 órán át, majd vedd le a fóliát, és süsd további 30 percig, amíg a hús aranybarna lesz.
A sütési idő függ a báránycomb méretétől. Használj húshőmérőt, a hús akkor van kész, ha a belső hőmérséklete eléri a 60-65°C-ot (medium rare) vagy a 70-75°C-ot (medium).
Amíg a bárány sül, készítsd el a burgonyapürét. Hámozd meg a burgonyát, vágd kockákra, és főzd sós vízben puhára.
A burgonyát egyenletes méretű kockákra vágd, hogy egyszerre főjenek meg.
Szűrd le a burgonyát, majd add hozzá a vajat és a meleg tejet. Törd össze simára, és ízlés szerint sózd.
A burgonyapüré krémesebb lesz, ha a tejet előzőleg felmelegíted. Használhatsz burgonyanyomót a simább állag eléréséhez.
Tálaláskor szeleteld fel a sült báránycombot, és kínáld a krémes burgonyapürével.
Tálalás előtt hagyd a báránycombot 10-15 percig pihenni, hogy a szaft egyenletesen eloszoljon a húsban.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.