A vöröshagymát hámozd meg és vágd vékony karikákra.
A hagymát próbáld egyenletesen felvágni, hogy minden falatba jusson belőle.
A surströmminget óvatosan nyisd ki, hogy a tartalmát ne öntsd ki, majd vedd ki a halat a dobozból, és tedd egy tányérra.
A surströmming erőteljes illatot áraszthat, ezért érdemes egy jól szellőző helyen vagy kültéren dolgozni.
A friss kenyér szeletek egyik felét kend meg tejföllel, majd helyezd rá a surströmminget és a felkarikázott hagymát.
A tejföl frissítő ízt ad, és segít enyhíteni a hal erősebb ízét.
Tálalás előtt szórd meg a friss korianderrel és egy kis citromlével.
A koriander friss íze kiemeli a surströmming karakteres aromáját, míg a citrom frissességet ad az ételnek.
Szórj a tetejére egy csipet sót és borsot, hogy még jobban kiemeld az ízeket.
A só és bors mértéke ízlés szerint állítható, de ne legyen túl sok, hogy ne nyomja el a hal természetes ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.