Surströmming vöröshagymával, friss kenyérre tálalva, fűszerezve korianderrel és citromlével

Surströmming vöröshagymával

A surströmming egy svéd specialitás, amelyet erjesztett heringből készítenek. Ez az étel az erős, különleges ízével világszerte ismert, és Svédországban hagyományosan kenyérrel és hagymával tálalják. A surströmming egy igazán kalandos étel, amely ínycsiklandóan fűszerezett és remekül illik a friss kenyérhez. Az étel az ínycsiklandó hal és a ropogós kenyér kombinációját kínálja, amit egy kis citrom és koriander még inkább feldob.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 doboz Surströmming
1 db Vöröshagyma
4 szelet Rövid friss kenyér
1 ek. Friss koriander
2 ek. Tejföl
1 ek. Friss citromlé
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát hámozd meg és vágd vékony karikákra.

    A hagymát próbáld egyenletesen felvágni, hogy minden falatba jusson belőle.

    2

    A surströmminget óvatosan nyisd ki, hogy a tartalmát ne öntsd ki, majd vedd ki a halat a dobozból, és tedd egy tányérra.

    A surströmming erőteljes illatot áraszthat, ezért érdemes egy jól szellőző helyen vagy kültéren dolgozni.

    3

    A friss kenyér szeletek egyik felét kend meg tejföllel, majd helyezd rá a surströmminget és a felkarikázott hagymát.

    A tejföl frissítő ízt ad, és segít enyhíteni a hal erősebb ízét.

    4

    Tálalás előtt szórd meg a friss korianderrel és egy kis citromlével.

    A koriander friss íze kiemeli a surströmming karakteres aromáját, míg a citrom frissességet ad az ételnek.

    5

    Szórj a tetejére egy csipet sót és borsot, hogy még jobban kiemeld az ízeket.

    A só és bors mértéke ízlés szerint állítható, de ne legyen túl sok, hogy ne nyomja el a hal természetes ízét.