Takuan bento dobozban, tálalva gyömbér savanyúsággal

Takuan bento dobozban

A bento doboz egy japán étkezési hagyomány, amely kis adagokban tálalt ételt jelent, és rendkívül népszerű a japán munkahelyeken és iskolákban. A takuan bento a savanyított retek és a friss zöldségek tökéletes egyensúlya, amely a rizs és sült csirke ízeivel társul. Ez a recept tökéletes választás egy könnyű, mégis tápláló étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
100 g Takuan (savanyított retek)
250 g Főtt rizs
1 ek. Fekete szezámmag
2 db Főtt tojás
100 g Párolt brokkoli
150 g Sült csirke
1 ek. Ginger pickle (gyömbér savanyúság)
1 db Bento doboz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a szokásos módon, és hagyd kihűlni.

    A bento dobozba érdemes langyos, de nem forró rizst tenni, hogy ne párologjon el a nedvesség.

    2

    A főtt tojásokat hámozd meg, és vágd félbe.

    A tojásokat puha főtt állapotban érdemes készíteni, így könnyebben szeletelhetők.

    3

    A takuant (savanyított retek) szeleteld fel vékony karikákra.

    A takuan frissítő, enyhén édes ízt ad az ételnek, ezért ne legyen túl savanyú.

    4

    A brokkolit párold meg, amíg megpuhul, de még roppanós marad.

    A brokkoli párolása segít megőrizni a vitaminokat és a friss ízt.

    5

    A sült csirkét vágd fel kis darabokra, és készíts egy kis szeletet minden bento dobozba.

    A csirke legyen enyhén fűszerezve, hogy ne vonja el a figyelmet az étel többi ízétől.

    6

    A bento dobozba rendezd el szépen a rizst, tojásokat, brokkolit, takuant és sült csirkét, és szórd meg fekete szezámmaggal.

    A bento dobozban ügyelj arra, hogy minden étel külön szegmensekben legyen, hogy ne keveredjenek össze.

    7

    Tálald a gyömbér savanyúsággal, és biztosíts egy kis frissességet az étkezéshez.

    A gyömbér savanyúság remekül kiegészíti a bento doboz többi ételét.