A rizst főzd meg a szokásos módon, és hagyd kihűlni.
A bento dobozba érdemes langyos, de nem forró rizst tenni, hogy ne párologjon el a nedvesség.
A főtt tojásokat hámozd meg, és vágd félbe.
A tojásokat puha főtt állapotban érdemes készíteni, így könnyebben szeletelhetők.
A takuant (savanyított retek) szeleteld fel vékony karikákra.
A takuan frissítő, enyhén édes ízt ad az ételnek, ezért ne legyen túl savanyú.
A brokkolit párold meg, amíg megpuhul, de még roppanós marad.
A brokkoli párolása segít megőrizni a vitaminokat és a friss ízt.
A sült csirkét vágd fel kis darabokra, és készíts egy kis szeletet minden bento dobozba.
A csirke legyen enyhén fűszerezve, hogy ne vonja el a figyelmet az étel többi ízétől.
A bento dobozba rendezd el szépen a rizst, tojásokat, brokkolit, takuant és sült csirkét, és szórd meg fekete szezámmaggal.
A bento dobozban ügyelj arra, hogy minden étel külön szegmensekben legyen, hogy ne keveredjenek össze.
Tálald a gyömbér savanyúsággal, és biztosíts egy kis frissességet az étkezéshez.
A gyömbér savanyúság remekül kiegészíti a bento doboz többi ételét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.