Tamalito kávéval tálalva, gőzölve

Tamalito kávéval

A Tamalito egy hagyományos mexikói étel, melyet a legkülönbözőbb ízesítésekkel lehet készíteni. A kávé és a fahéj kombinációja különleges, gazdag ízt ad az ételnek, miközben a gőzöléses technika megtartja az alapanyagok frissességét és textúráját. Ez a változat ideális választás a reggelihez vagy a desszerthez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Masa harina (kukoricaliszt)
300 ml Víz
50 g Barna cukor
50 ml Kávé
2 ek. Olvasztott vaj
Fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverjük össze a masa harina-t és a vizet egy nagy tálban, hogy egy sima tésztát kapjunk.

    Használjunk szobahőmérsékletű vizet, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos.

    2

    Adjunk hozzá barna cukrot, egy csipet sót, fahéjat, olvasztott vajat és a frissen főzött kávét.

    A kávét ne legyen túl forró, hogy ne zavarja meg a tésztát.

    3

    Jól keverjük el, amíg a tészta sima és egyenletes nem lesz.

    Ne dolgozzuk túl a tésztát, hogy elkerüljük a kemény textúrát.

    4

    A tésztát formáljuk kis golyókká vagy nyújtsuk ki, majd tegyük egy gőzölő kosárba, és gőzöljük 25-30 percig.

    Használjunk egy tiszta konyharuhát a gőzölő kosár lefedésére, hogy jobban párolódjon.

    5

    A kész tamalitót melegen tálaljuk, ízlés szerint egy kis extra fahéjjal vagy mézzel díszítve.