Keverjük össze a masa harina-t és a vizet egy nagy tálban, hogy egy sima tésztát kapjunk.
Használjunk szobahőmérsékletű vizet, hogy a tészta ne legyen túl ragacsos.
Adjunk hozzá barna cukrot, egy csipet sót, fahéjat, olvasztott vajat és a frissen főzött kávét.
A kávét ne legyen túl forró, hogy ne zavarja meg a tésztát.
Jól keverjük el, amíg a tészta sima és egyenletes nem lesz.
Ne dolgozzuk túl a tésztát, hogy elkerüljük a kemény textúrát.
A tésztát formáljuk kis golyókká vagy nyújtsuk ki, majd tegyük egy gőzölő kosárba, és gőzöljük 25-30 percig.
Használjunk egy tiszta konyharuhát a gőzölő kosár lefedésére, hogy jobban párolódjon.
A kész tamalitót melegen tálaljuk, ízlés szerint egy kis extra fahéjjal vagy mézzel díszítve.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.