Tandoori csirke tál basmati rizzsel, uborkával és korianderrel díszítve

Tandoori csirke tál

A Tandoori csirke tál az indiai konyha egyik igazán különleges fogása. A csirke a tandoori masala pácban való marinálás során gazdag ízeket kap, amelyek egyedivé teszik. A basmati rizs és a friss koriander kiemelik a csirke fűszeres aromáit, míg az uborka és hagyma frissessége jól kiegészítik azt. Ez a fogás ideális választás családi étkezésekhez vagy vendégváráshoz, hiszen könnyedén elkészíthető, de ízletes és látványos is egyben.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell filé
2 ek. Tandoori masala fűszerkeverék
150 ml Joghurt
1 ek. Citromlé
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olaj
200 g Basmati rizs
1 csokor Friss koriander
1 db Uborka
1 db Hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd fel kisebb kockákra, hogy könnyen átjárják a fűszerek. Tedd félre.

    A csirke daraboknak elég kicsinek kell lenniük, hogy a fűszerek gyorsan és egyenletesen átjárják őket.

    2

    Készítsd el a pácot: a joghurtot, tandoori masala fűszerkeveréket, citromlevet, finomra reszelt fokhagymát és gyömbért keverd össze egy tálban. Adj hozzá sót és borsot.

    A joghurt segít a csirke szaftosságának megőrzésében, miközben a fűszerek mélyebben beépülnek a húsba.

    3

    A csirkemell darabokat tedd a pácba, és jól keverd össze. Fedd le, és hagyd pihenni a hűtőben legalább 30 percig, de akár egy egész éjszakán át is pihentetheted.

    Minél hosszabb ideig marinálod a csirkét, annál intenzívebb lesz az íz, ezért érdemes előre elkészíteni.

    4

    Melegítsd elő a grillt vagy serpenyőt közepes hőmérsékletre. Süssd a csirkemell darabokat kb. 5-6 percig, amíg szépen átsülnek és enyhén megpirulnak.

    A csirke sütése közben locsold meg a saját levével, hogy még szaftosabb maradjon.

    5

    A rizst öblítsd át, majd főzd meg vízben 12-15 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Basmati rizs esetén érdemes először átöblíteni, hogy ne legyen túl ragadós.

    6

    Tálalás előtt az elkészült rizst szórd meg friss korianderrel. A csirke darabokat tedd a rizs tetejére, majd díszítsd friss uborkával és hagymával.

    Az uborka frissessége és a hagyma enyhe csípőssége jól ellensúlyozza a fűszeres csirke ízét.