Tiganopsomo feta és paradicsomszósszal, frissen tálalva

Tiganopsomo feta és paradicsomszósszal

A Tiganopsomo egy klasszikus mediterrán étel, amely az olasz konyhában gyökerezik. A recept lényege, hogy a tészta az olívaolajban sült, majd friss paradicsomszósszal és feta sajttal tálalják. A hagyományos tálalás során gyakran bazsalikomot is használnak, hogy egy még frissebb ízt biztosítsanak az ételnek. A Tiganopsomo egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely gyorsan elkészíthető, mégis igazán gazdag ízekkel bír.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
10 g Élesztő
150 ml Langyos víz
1 tk. Cukor
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
100 g Feta sajt
200 g Paradicsomszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Frissen őrölt bors
1 csokor Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A langyos vízben oldjuk fel a cukrot és az élesztőt. Hagyjuk állni 10 percig, hogy az élesztő felfusson.

    A víz ne legyen túl forró, különben elpusztíthatja az élesztőt. Langyos víz ideális a felfuttatáshoz.

    2

    A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztős vizet. Keverjük jól össze, majd gyúrjuk addig, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz.

    Ha túl ragadós a tészta, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl száraz, egy kis vizet is adhatunk.

    3

    A tésztát letakarva hagyjuk pihenni 1 órán keresztül, hogy megkeljen.

    A tészta keléséhez meleg, huzatmentes helyet válassz, így gyorsabban megkel.

    4

    Míg a tészta kel, készítsük el a paradicsomszószt. A fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, sót, borsot, és lassú tűzön főzzük 10 percig.

    A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válik.

    5

    Miután a tészta megkelt, nyújtsuk ki egy lisztezett felületen, majd vágjuk fel kisebb kerek formákra.

    A tészta kinyújtása előtt a kezünkkel finoman meglazíthatjuk, hogy ne legyen túl kemény.

    6

    A kiszaggatott tésztát egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajban süssük ki mindkét oldalán aranybarnára.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a tészta egyenletesen piruljon és ne ragadjon.

    7

    Miután a tészta elkészült, helyezd egy tányérra, és kanalazd rá a paradicsomszószt. Szórj rá feta sajtot és friss bazsalikomot.

    A feta sajt és a bazsalikom friss, aromás ízt ad az ételnek.