Tiradito szezámolajjal frissen tálalva

Tiradito szezámolajjal

A tiradito egy hagyományos perui étel, amely a halat vékony szeletekre vágva tálalja, és lime levével ízesíti. Ez a friss, fűszeres étel gyakran szezámolajjal és korianderrel is készül, amely gazdagítja az ízélményt. A tiradito a perui konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étke, amely gyorsan elkészíthető és könnyen tálalható. Az étel frissessége és pikáns íze mindig elnyeri a tetszést.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Friss tengeri hal (pl. tengeri sügér vagy tonhal)
3 db Lime leve
1 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
2 ek. Szezámolaj
1 db Piros chili paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj
1 db Friss lime szeletek (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat vágd vékony szeletekre, és tedd egy tálba.

    A halat éles késsel vágd vékony szeletekre, hogy a textúrája megmaradjon, és ne legyen durva.

    2

    A lime levét facsard ki, és öntsd a halra. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A lime leve frissít és kiemeli a hal ízét, a só és bors pedig javítja az ízharmóniát.

    3

    A fokhagymát reszeld le, és keverd össze az olívaolajjal és a szezámolajjal.

    A szezámolaj gazdag ízt ad, ami remekül illik a halhoz.

    4

    Öntsd a fokhagymás olaj keveréket a halra, és alaposan forgasd össze.

    A keveréket csak akkor öntsd a halra, amikor a hal már megpuhult a lime levétől.

    5

    A piros chilit vágd apróra, és szórd a halra. Díszítsd friss korianderrel és lime szeletekkel.

    A chili apróra vágása segít a fűszeres ízek egyenletes eloszlásában.

    6

    Tálald az elkészült tiraditot frissen, és élvezd a gazdag, fűszeres ízeket.

    A tiradito a legfinomabb, ha frissen tálaljuk, és az ízek azonnal összeérnek.