Tonkatsu sando, friss káposztával és kecsappal mustárral

Tonkatsu sando

A Tonkatsu Sando egy hagyományos japán étel, amelyet leggyakrabban ropogósra sült tonkatsu hús (japán stílusú panírozott hús) tölt bele egy kenyérbe. Eredetileg éttermekben és gyorséttermekben szolgálták fel, de mára otthon is elkészíthető, egyszerű és ínycsiklandó fogássá vált. Az étel gazdag íze és különleges fűszerei, mint a kecsapos-mustáros öntet, egy igazán különleges élményt nyújtanak. A tonkatsu sando ideális étkezés, ha gyorsan szeretnél valami ínycsiklandót készíteni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Pangasius filé
100 g Zsemlemorzsa
2 db Tojás
100 g Liszt
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Szezámolaj
2 ek. Kecsap
1 tk. Mustár
100 g Friss káposzta
1 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pangasius filéket sózd, borsozd meg, majd forgasd először lisztbe, majd tojásba, végül a zsemlemorzsába.

    A zsemlemorzsát egy kicsit nyomkodd rá a halra, hogy jobban rátapadjon.

    2

    A halat forró olajban, közepes lángon süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 percig mindkét oldalon.

    Ne rakd túl zsúfoltra a serpenyőt, hogy a hal minden oldalon egyenletesen sülhessen.

    3

    A sült halat vedd ki az olajból, és helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    Ez segít abban, hogy a tonkatsu szaftos maradjon, és ne legyen túl zsíros.

    4

    A kenyereket vékonyan kenjük meg kecsappal és mustárral. A káposztát vékonyra szeleteld fel, majd add hozzá a kenyérhez.

    A kecsapos-mustáros keverék a tonkatsu sandwich kulcsa, hiszen ezt az ízkombinációtól válik igazán különlegessé.

    5

    A tonkatsut helyezd a kenyérre, majd szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze kiemeli a tonkatsu gazdag, ropogós ízét.

    6

    A szendvicset vágd félbe, és tálald friss körettel, például sült édesburgonyával.

    A szendvicset egy kis lime levével is megbolondíthatod, hogy friss és pikáns ízt adjon a tonkatsunak.