A toor dal-t (sĂĄrga lencse) alaposan öblĂtsĂŒk le hideg vĂz alatt.
MielĆtt elkezdenĂ©nk fĆzni, a lencsĂ©t ĂĄztathatjuk egy ĂłrĂĄra, hogy gyorsabban megfĆjön.
Egy nagy lĂĄbasban melegĂtsĂŒk fel az olajat. Add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt Ă©s a felaprĂtott fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂtsuk aranybarnĂĄra.
A hagyma pirĂtĂĄsa az Ă©tel ĂzĂ©nek alapjĂĄt adja, Ăgy fontos, hogy jĂłl megpiruljon.
Tedd hozzĂĄ a gyömbĂ©rt, kurkumĂĄt Ă©s kömĂ©nyt, majd pirĂtsd tovĂĄbb 1-2 percig, hogy kioldĂłdjanak az Ăzek.
A kurkuma Ă©s kömĂ©ny gazdag Ăzt ad a lencsĂ©nek, Ă©s a gyömbĂ©r segĂt emelni az Ă©tel frissessĂ©gĂ©t.
Add hozzĂĄ a leöblĂtett lencsĂ©t Ă©s a vizet. FĆzd közepes lĂĄngon 20-25 percig, amĂg a lencse megpuhul.
Ha tĂșl sƱrƱsödik, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, hogy elĂ©rd a kĂvĂĄnt ĂĄllagot.
SĂłzd ĂzlĂ©s szerint, Ă©s keverd jĂłl össze.
Az Ă©telt friss korianderrel dĂszĂtheted tĂĄlalĂĄs elĆtt, hogy extra frissessĂ©get adjon.
TĂĄlald a sĂĄrga lencsĂ©t melegen, Ă©s Ă©lvezd a fƱszeres, friss Ăzeket!
A lencsét tålalhatod rizs vagy naan kenyér mellé is, hogy egy teljes étkezést alkoss.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.