Torta Capixaba sururuval, friss korianderrel díszítve

Torta Capixaba sururuval

A Torta Capixaba sururuval egy perui étel, amelyet a sururu, egy helyi kagylóféle alapoz. Az étel különlegessége, hogy a sururu ízét egy gazdag tojásos, tejfölös töltelék gazdagítja. Az étel friss korianderrel tálalva különösen ínycsiklandó, és tökéletes választás a hagyományos perui étkezésekhez. A Torta Capixaba rendkívül népszerű a helyi konyhában, és a friss sururu miatt gazdag ízvilágot kínál. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás különleges alkalmakkor vagy napi étkezésként.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Sururu
200 g Liszt
200 ml Tej
3 db Tojás
100 g Tejföl
2 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 csipet Cukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sururut tisztítsd meg, és párold 5-7 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A sururut alaposan meg kell tisztítani, hogy ne maradjon rajta szemét vagy héj.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, és a felhevített olívaolajon pirítsd meg.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy ne keseredjen meg, csak enyhén aranybarnára.

    3

    Add hozzá a párolt sururut és pirítsd egy percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A sururu gyorsan fő, ezért figyelj, hogy ne túlfőzd.

    4

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a tejfölt, tejjel, sóval, cukorral és jól keverd össze.

    A tejföl gazdag ízt ad a tölteléknek, ne hagyd ki!

    5

    A tojásos keveréket öntsd a sururus keverékhez, és folyamatosan keverd addig, amíg sűrűsödni nem kezd.

    Ez a lépés segít abban, hogy a töltelék jól álljon, és ne legyen túl folyós.

    6

    A lisztet egy tálban keverd össze egy csipet sóval, és add a tojásos keverékhez.

    Ha a tésztát simán kevered, könnyed és egyenletes állagú lesz.

    7

    Öntsd az elkészült keveréket egy előkészített tortaformába és süsd 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.

    Figyeld a tortát, hogy el ne égjen, és mindig végezz tűpróbát, hogy biztosan megsült.

    8

    A sült tortát hagyd kihűlni, majd tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad, és szépen kiemeli a torta ízét.