Tostada tojással és avokádóval frissen tálalva

Tostada tojással

A tostada egy klasszikus mexikói étel, amelyet gyakran reggelire fogyasztanak. Az étel friss és ropogós, és remekül illik a tojásos töltelékekhez. Az avokádó és a koriander frissessége tökéletesen kiegészíti az ételt, míg a lime hozzáadásával még több ízt nyer. Ez a gyors és könnyen elkészíthető étel ideális választás a rohanós reggelekre, és egyaránt nagyszerű ebédre vagy vacsorára is.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tostada (tortilla)
4 db Tojás
1 db Avokádó
1 csokor Friss koriander
1 ek. Citromlé
100 g Salsa (vagy paradicsom)
1 ek. Szezámmag
1 csipet
1 csipet Fekete bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tortillát egy serpenyőben, közepes lángon, pár percig pirítsd meg, amíg ropogós nem lesz.

    Ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet. A cél, hogy ropogós és enyhén aranybarna legyen.

    2

    A tojásokat üsd fel, és süsd meg egy serpenyőben, a kívánt állagig (tükörtojás, rántotta, stb.).

    A tojások megsütésekor figyelj arra, hogy a sárgája ne repedjen szét, és maradjon krémes.

    3

    Az avokádót hámozd meg, és vágd vékony szeletekre. A koriandert apróra vágd.

    Az avokádó puha legyen, hogy könnyen szeletelhető legyen. Ha éretlen, akkor a sütés előtt egy nappal érdemes hagyni érni.

    4

    A megsült tostadát helyezd tányérra, majd rakj rá egy-egy sült tojást.

    A tojást melegen tálald, hogy a tészta még ropogós maradjon, és a tojás is friss és ínycsiklandó legyen.

    5

    Tedd rá az avokádó szeleteket, és szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss, citrusos ízt ad az ételhez, amely jól kiegészíti az avokádó krémes állagát.

    6

    Tálald salsa vagy friss paradicsom darabokkal, és egy kis lime levével.

    A salsa friss ízeket ad az ételhez, és a lime segít kiemelni az összes ízt.

    7

    Szórd meg szezámmaggal és sóval, borssal, hogy még ízletesebbé tedd.

    A szezámmag ropogós textúrát ad, és egy kis diós ízt, ami remekül passzol az ételhez.