Tteokbokki sajttal, koreai rizstészta sajtos szószban

Tteokbokki sajttal

A Tteokbokki egy hagyományos koreai étel, amely rizstésztát (tteok) használ, és gyakran étkezés előtti snacket kínálnak vele. Az eredeti tteokbokki fűszeres és enyhén édes, de a sajtos változat a nyugati ízvilágot ötvözi a koreai fűszerességgel. A sajtos változatban a gochujang, a koreai chili pasta adja meg az étel egyedi karakterét, míg a mozzarella selymes textúrája gazdagítja a ízeket. A tteokbokki ideális választás azoknak, akik egy gazdag és fűszeres ételt keresnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gyakori rizstészta (tteok)
2 ek. Gochoojang (koreai chili pasta)
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Cukor
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Sesame olaj
500 ml Hozzáadott víz
100 g Mozzarella sajt
1 tk. Szezámmag
2 szál Tavaszi hagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizstésztát áztasd forró vízben 10-15 percig, majd szűrd le és tedd félre.

    A tteok rizstésztát érdemes langyos vízben áztatni, hogy könnyebben megpuhuljon.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsd meg egy-két percig.

    A fokhagyma aromásabb lesz, ha közepes hőmérsékleten pirítod, nem pedig magas lángon.

    3

    Add hozzá a gochujangot, szójaszószt és a cukrot, majd keverd jól össze. Önts hozzá egy kis vizet, és forrald fel.

    A gochujang sűrű és erősen fűszeres, úgyhogy érdemes fokozatosan vízzel hígítani, hogy elérd a kívánt szószállagot.

    4

    Amikor a szósz forr, add hozzá az áztatott rizstésztát, és főzd 5-7 percig, amíg a tészta átveszi a szósz ízét.

    Ügyelj arra, hogy a rizstészta egyenletesen be legyen vonva a szószban.

    5

    A mozzarellát tépd kis darabokra, és add hozzá a tteokbokkihoz, amikor már majdnem elkészült.

    A mozzarella lágyan megolvad a forró tésztán, és krémes textúrát ad a tálhoz.

    6

    Keverd jól össze, amíg a sajt teljesen megolvad és krémessé válik, majd szórd meg szezámmaggal és a felaprított tavaszi hagymával.

    A szezámmag és a tavaszi hagyma friss ízt adnak a sűrű, krémes szósznak, így izgalmasabbá teszik az ételt.

    7

    Tálald melegen, és élvezd az édes-savanyú, sajtos tteokbokkit!

    Tálalhatod a tteokbokkit különféle köretekkel, mint például párolt zöldségekkel vagy sült tofúval.