A rizstésztát áztasd forró vízben 10-15 percig, majd szűrd le és tedd félre.
A tteok rizstésztát érdemes langyos vízben áztatni, hogy könnyebben megpuhuljon.
Egy serpenyőben hevíts olajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsd meg egy-két percig.
A fokhagyma aromásabb lesz, ha közepes hőmérsékleten pirítod, nem pedig magas lángon.
Add hozzá a gochujangot, szójaszószt és a cukrot, majd keverd jól össze. Önts hozzá egy kis vizet, és forrald fel.
A gochujang sűrű és erősen fűszeres, úgyhogy érdemes fokozatosan vízzel hígítani, hogy elérd a kívánt szószállagot.
Amikor a szósz forr, add hozzá az áztatott rizstésztát, és főzd 5-7 percig, amíg a tészta átveszi a szósz ízét.
Ügyelj arra, hogy a rizstészta egyenletesen be legyen vonva a szószban.
A mozzarellát tépd kis darabokra, és add hozzá a tteokbokkihoz, amikor már majdnem elkészült.
A mozzarella lágyan megolvad a forró tésztán, és krémes textúrát ad a tálhoz.
Keverd jól össze, amíg a sajt teljesen megolvad és krémessé válik, majd szórd meg szezámmaggal és a felaprított tavaszi hagymával.
A szezámmag és a tavaszi hagyma friss ízt adnak a sűrű, krémes szósznak, így izgalmasabbá teszik az ételt.
Tálald melegen, és élvezd az édes-savanyú, sajtos tteokbokkit!
Tálalhatod a tteokbokkit különféle köretekkel, mint például párolt zöldségekkel vagy sült tofúval.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.