Tumpeng sült csirkével, kókusztejes rizzsel és friss korianderrel tálalva, egy szép tálon

Tumpeng sült csirkével

A Tumpeng egy tradicionális indonéz étel, amely az ország ünnepi ételeinek középpontjában áll. A sült csirke és a kókuszos rizs kombinációja minden falatban gazdag ízeket kínál, miközben a Tumpeng piramis alakja mindig különleges hangulatot teremt. Az étel gazdag kultúrális és vallási jelentőséggel bír, különösen esküvők és egyéb ünnepségek alkalmával. Az elkészítése egy igazi művészet, amely a családot és a barátokat együtt hozza az asztalhoz. Ez a recept egy kis ízelítőt ad az indonéz konyha gazdagságából, és igazi különlegességgé válhat a te ünnepi asztalodon is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
300 g Rizs
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
1 tk. Kurkumapor
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan mosd meg, és töröld szárazra. A bőrüket lehetőség szerint hagyd rajtuk, hogy sütés közben ízletesen ropogósak legyenek.

    A csirkecombokat érdemes legalább egy órára pihentetni a hűtőben a fűszerezés előtt, hogy jobban magukba szívják az ízeket.

    2

    A hagymát és fokhagymát hámozd meg és vágd finomra. A gyömbért hámozd meg, és reszeld le. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, kurkumát, sót, borsot, valamint a hagymát, fokhagymát és gyömbért.

    Ha egy kicsit édesebb ízre vágysz, adj hozzá egy teáskanál mézet a fűszerekhez!

    3

    A csirkecombokat alaposan dörzsöld be a fűszerkeverékkel. Hagyd állni legalább 30 percig, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.

    A fűszerekkel való dörzsölés előtt a csirkecombokat akár bepácolhatod, hogy intenzívebb ízeket érj el.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A csirkecombokat helyezd egy sütőedénybe, és tedd be a sütőbe körülbelül 35-40 percre, vagy amíg a hús átsül és a bőre ropogós lesz.

    Ha a csirke bőre nem ropogós, süsd egy kicsit magasabb hőmérsékleten az utolsó 5-10 percben.

    5

    Közben készítsd el a rizst: egy lábasban forralj fel 600 ml vizet, adj hozzá egy csipet sót, és tedd bele a rizst. Főzd 10-12 percig, amíg a víz elpárolog és a rizs megpuhul.

    A rizst a kókusztejjel főzheted, hogy még gazdagabb ízt adjon a Tumpeng ételnek.

    6

    Miután a rizs elkészült, öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd át, majd tedd félre. A kókusztej gazdag ízt ad a rizsnek és egy kis trópusi hangulatot teremt.

    A rizs egy kis pörkölt fűszerkeverékkel is ízesíthető, hogy még gazdagabb legyen az ízvilága.

    7

    Amikor a csirkecombok elkészültek, tálald őket a kókusztejes rizzsel. A tálalás során a rizst formázd egy piramis alakba, hogy igazi Tumpeng élményt nyújtson.

    A tálalásnál a rizs tetejére friss koriandert vagy egy kevés reszelt kókuszt szórhatsz.