A csirkehúst darabold fel kisebb darabokra, sózd és borsozd ízlés szerint.
Használj friss csirkehúst, hogy az étel íze a legfinomabb legyen.
A fűszeres kenyeret tedd egy tálba, és önts rá egy kis vizet, hogy megpuhuljon. Hagyd ázni pár percig, majd nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
A kenyér áztatása segít, hogy a vatapá krémesebb legyen.
A vöröshagymát, paradicsomot, fokhagymát és a pimentót apróra vágd.
A pimentót használhatod erősebb változatban is, ha szeretnéd fokozni a fűszerességet.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a hagymát, fokhagymát, paradicsomot és a pimentót 5-7 percig.
A hagyma és a fokhagyma pirítása az alapja a gazdag ízeknek.
Add hozzá a fűszeres kenyeret, majd öntsd rá a kókusztejet, és főzd az egészet alacsony lángon, amíg a kenyér teljesen szét nem esik.
A kókusztej gazdag íze adja meg a vatapá jellegzetes krémes állagát.
Hozzáadd a csirkehús darabokat és főzd további 10-15 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul.
Ne főzd túl a csirkehúst, hogy megőrizze a frissességét és finom textúráját.
Friss lime levével és apróra vágott korianderrel tálald.
A koriander friss, citrusos íze tökéletesen illik a gazdag kókusztejhez és a csirkehúshoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.