Vatapá de peixe tálalva, kókusztejjel és haldarabokkal, korianderrel díszítve

Vatapá de peixe

A Vatapá de peixe a brazil konyha egyik legismertebb halas étele, amelyet gyakran tálalnak a tengerparti régiókban. A kókusztej és a hal frissessége egyesül ebben a gazdag, krémes ételben. A titka a lassú főzés, ami lehetővé teszi, hogy az ízek valóban összeérjenek és a hal puha és omlós maradjon. A vatapá a legjobb friss, tengerből származó halakkal, de akár fagyasztott halat is használhatsz. Ideális választás egy különleges családi vacsorához vagy baráti összejövetelhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Halfilé (pl. tőkehal)
400 ml Kókusztej
100 g Fűszeres kenyér
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Pirospaprika
2 ek. Friss koriander
3 ek. Olívaolaj
1 db Lime (lime-lé)
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfiléket vágd kisebb darabokra. A kókusztejet és a fűszeres kenyeret turmixold össze sima krémmé. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.

    A hal frissessége kulcsfontosságú. Ha tőkehalat használsz, ügyelj rá, hogy ne legyen túl száraz.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. Az olívaolajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a hagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat!

    3

    Add hozzá a haldarabokat, majd pirítsd őket körülbelül 5 percig, amíg egy kicsit meg nem barnulnak.

    Ha többféle halat használsz, ügyelj arra, hogy mindegyik egyenletesen sülje át.

    4

    Öntsd rá a kókuszkrémet, és adj hozzá pirospaprikát, koriandert, lime levét, sót és borsot. Keverd jól össze, majd főzd alacsony lángon még 15-20 percig, amíg az étel jól át nem forrósodik.

    A fokozatos főzés segít abban, hogy az ízek jól összeérjenek, és a hal ne száradjon ki.

    5

    Ha szükséges, ízesítheted még lime levével vagy sóval. Tálald a vatapát friss korianderrel díszítve.

    Friss koriander helyett petrezselyem is használható, de a koriander karakteresebb ízt ad.