A halfiléket vágd kisebb darabokra. A kókusztejet és a fűszeres kenyeret turmixold össze sima krémmé. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis vizet.
A hal frissessége kulcsfontosságú. Ha tőkehalat használsz, ügyelj rá, hogy ne legyen túl száraz.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágd. Az olívaolajat hevítsd fel egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a hagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat!
Add hozzá a haldarabokat, majd pirítsd őket körülbelül 5 percig, amíg egy kicsit meg nem barnulnak.
Ha többféle halat használsz, ügyelj arra, hogy mindegyik egyenletesen sülje át.
Öntsd rá a kókuszkrémet, és adj hozzá pirospaprikát, koriandert, lime levét, sót és borsot. Keverd jól össze, majd főzd alacsony lángon még 15-20 percig, amíg az étel jól át nem forrósodik.
A fokozatos főzés segít abban, hogy az ízek jól összeérjenek, és a hal ne száradjon ki.
Ha szükséges, ízesítheted még lime levével vagy sóval. Tálald a vatapát friss korianderrel díszítve.
Friss koriander helyett petrezselyem is használható, de a koriander karakteresebb ízt ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.