A hal filét vágd fel kisebb darabokra, és tedd félre.
A halat gyorsan, de finoman vágd fel, hogy ne törjön össze, és megőrizze a textúráját.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd. Az édesburgonyát hámozd meg, majd kockázd fel.
Az édesburgonyát ne hagyd túl nagy darabokra vágva, hogy gyorsabban megfőjön.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesednek.
Figyelj rá, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert az keserű ízt adhat.
Add hozzá az édesburgonyát, és párold 5-7 percig, amíg enyhén megpuhul.
Az édesburgonya párolásával az íze intenzívebbé válik, és jobban összeér a többi hozzávalóval.
Öntsd hozzá a kókusztejet, a felaprított piri-pirit és egy kevés sót, borsot, majd hagyd főni 10-15 percig, amíg az édesburgonya teljesen megpuhul.
A piri-piri mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha nem szereted túl csípősre, kevesebbet használj.
Add hozzá a haldarabokat, és főzd további 5-7 percig, amíg a hal teljesen átsül.
Ne főzd túl a halat, mert könnyen kiszáradhat. A halnak puhanak és szaftosnak kell maradnia.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és egy kevés cukorral ízesítsd, hogy egyensúlyba hozd a piri-piri csípősségét.
A friss koriander adja a végső ízt és frissességet az ételhez, így ne hagyd ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.