A burgonyákat hámozd meg, majd vágd fel kisebb kockákra.
A burgonya kockák mérete egyenletesen sül, ezért próbálj azonos méretű darabokat vágni.
A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg őket pár percig.
A fokhagyma és gyömbér aromája gyorsan kibontakozik, ezért ne hagyd őket túl sokáig a serpenyőben.
Add hozzá a vindaloo pasztát, köményt, koriandert és borsot, majd pirítsd 1-2 percig.
A fűszerek fokozzák az étel ízét, ne hagyd ki őket, mert ez adja meg a vindaloo jellegzetes ízét.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd 5 percig, amíg a paradicsom levet enged és a szósz besűrűsödik.
Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.
Öntsd hozzá a kókusztejet és jól keverd el. Főzd 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A kókusztej lágyítja a fűszeres szószt és krémessé teszi az ételt.
Add hozzá a burgonyát, és főzd további 15-20 percig, amíg meg nem puhul.
A burgonya jól felszívja a fűszereket, ezért érdemes minél többet főzni, hogy teljesen átjárja az íz.
Tálald a vindaloo burgonyát friss rizs, naan vagy pappadam mellé.
Az ételt friss korianderrel díszítheted a végén, hogy még ínycsiklandóbbá tedd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.