Vindaloo burgonyával, egy krémes indiai étel tálalva

Vindaloo burgonyával

A Vindaloo burgonyával egy autentikus indiai étel, amely a fűszeres pasztával készült burgonyát krémes kókusztejjel ötvözi. Eredetileg egy húsos étel volt, de vegetáriánus verziójában a burgonya adja meg a gazdag textúrát, miközben a fűszerek és a kókusztej együtt gazdag, krémes ízt biztosítanak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Burgonya
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
2 ek. Vindaloo paszta
2 db Paradicsom
200 ml Kókusztej
1 csokor Curry levelek
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyákat hámozd meg, majd vágd fel kisebb kockákra.

    A burgonya kockák mérete egyenletesen sül, ezért próbálj azonos méretű darabokat vágni.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért reszeld le, majd egy serpenyőben egy evőkanál olívaolajon pirítsd meg őket pár percig.

    A fokhagyma és gyömbér aromája gyorsan kibontakozik, ezért ne hagyd őket túl sokáig a serpenyőben.

    3

    Add hozzá a vindaloo pasztát, köményt, koriandert és borsot, majd pirítsd 1-2 percig.

    A fűszerek fokozzák az étel ízét, ne hagyd ki őket, mert ez adja meg a vindaloo jellegzetes ízét.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd 5 percig, amíg a paradicsom levet enged és a szósz besűrűsödik.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet és jól keverd el. Főzd 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A kókusztej lágyítja a fűszeres szószt és krémessé teszi az ételt.

    6

    Add hozzá a burgonyát, és főzd további 15-20 percig, amíg meg nem puhul.

    A burgonya jól felszívja a fűszereket, ezért érdemes minél többet főzni, hogy teljesen átjárja az íz.

    7

    Tálald a vindaloo burgonyát friss rizs, naan vagy pappadam mellé.

    Az ételt friss korianderrel díszítheted a végén, hogy még ínycsiklandóbbá tedd.