Zaru soba garnélarákkal, szójaszósz és szezámmag díszítéssel

Zaru soba garnélarákkal

A Zaru soba egy tradicionális japán étel, amely egyszerű, de rendkívül ízletes. A soba tészta, amely általában buckwheat (hajdina) lisztből készül, a japán konyha egyik alapja. A garnélarákos változat friss és finom, a szójaszósz és a szezámmag különleges ízt ad neki. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és ideális választás egy könnyű, mégis ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Soba tészta
200 g Garnélarák
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Szezámmag
1 szál Zöldhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 l Víz
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj vizet egy nagy fazékban, majd add hozzá a soba tésztát. Főzd 5-7 percig, vagy amíg a tészta al dente lesz. Ha kész, szűrd le és öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    A soba tésztát sosem szabad túlfőzni, mert az könnyen pépessé válik. A hideg víz segít, hogy a tészta nem ragadjon össze.

    2

    A garnélarákokat tisztítsd meg, és ha szükséges, vágd fel őket kisebb darabokra. Hevíts egy kevés olajat egy serpenyőben, majd süsd meg a garnélarákokat 2-3 percig, amíg rózsaszínűek és átsültek lesznek.

    A garnélarákok gyorsan megfőnek, így ne süsd őket túl sokáig, mert kiszáradhatnak.

    3

    A szójaszószt, mirint, cukrot és egy kevés vizet keverj össze egy kis tálban, hogy elkészítsd a szószt.

    A mirin édes ízt ad a szósznak, de ha nem találod, egy kis méz is jól működhet helyette.

    4

    A zöldhagymát vágd fel vékony karikákra, és a friss gyömbért reszeld le.

    A gyömbért ne tedd túl sokat, mert intenzív íze van, és elnyomhatja a többi ízt.

    5

    Tálald a soba tésztát egy tálban, tedd rá a sült garnélarákokat, öntsd rá a szójaszószos keveréket, és szórd meg szezámmaggal, zöldhagymával és reszelt gyömbérrel.

    A tálalás előtt adj egy kis extra szezámmagot a tetejére, hogy még ropogósabb legyen.