Forralj vizet egy nagy fazékban, majd add hozzá a soba tésztát. Főzd 5-7 percig, vagy amíg a tészta al dente lesz. Ha kész, szűrd le és öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.
A soba tésztát sosem szabad túlfőzni, mert az könnyen pépessé válik. A hideg víz segít, hogy a tészta nem ragadjon össze.
A garnélarákokat tisztítsd meg, és ha szükséges, vágd fel őket kisebb darabokra. Hevíts egy kevés olajat egy serpenyőben, majd süsd meg a garnélarákokat 2-3 percig, amíg rózsaszínűek és átsültek lesznek.
A garnélarákok gyorsan megfőnek, így ne süsd őket túl sokáig, mert kiszáradhatnak.
A szójaszószt, mirint, cukrot és egy kevés vizet keverj össze egy kis tálban, hogy elkészítsd a szószt.
A mirin édes ízt ad a szósznak, de ha nem találod, egy kis méz is jól működhet helyette.
A zöldhagymát vágd fel vékony karikákra, és a friss gyömbért reszeld le.
A gyömbért ne tedd túl sokat, mert intenzív íze van, és elnyomhatja a többi ízt.
Tálald a soba tésztát egy tálban, tedd rá a sült garnélarákokat, öntsd rá a szójaszószos keveréket, és szórd meg szezámmaggal, zöldhagymával és reszelt gyömbérrel.
A tálalás előtt adj egy kis extra szezámmagot a tetejére, hogy még ropogósabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.