Az acerola cseresznye (Malpighia emarginata), más néven barbadoszi cseresznye egy rendkívül magas C-vitamin-tartalmú gyümölcs, amely főként Közép- és Dél-Amerikában honos. Apró, élénkvörös termései nemcsak szépek, hanem tápanyagokban és antioxidánsokban gazdagok is.
A friss acerola cseresznye íze kissé savanykás, enyhén cseresznyés, citrusos beütéssel. Mivel a gyümölcs nagyon lédús és gyorsan romlandó, ritkán találkozhatunk vele friss formában Európában – leggyakrabban por, sűrítmény vagy fagyasztva szárított formában érhető el.
Az acerola cseresznye nyersen fogyasztva biztosítja a legmagasabb tápértéket, de sűrítményként, italokhoz keverve vagy turmixokban is alkalmazható. Mivel íze intenzív és savas, gyakran más gyümölcsökkel keverik, hogy harmonikusabb legyen.
• Turmixok, smoothiek
• Immunerősítő shot-ok
• Desszertek, gyümölcssaláták
• Természetes C-vitamin kapszulák, por formájában
Frissen hűtve maximum néhány napig tárolható. A legtöbb esetben azonnali feldolgozás vagy fagyasztás ajánlott, hogy megőrizze értékes tápanyagtartalmát.
Az acerola cseresznye egy természetes szupergyümölcs, amely kis mennyiségben is jelentősen hozzájárulhat a napi vitaminbevitelhez és az általános egészség támogatásához.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.