HĂĄntolt, pörköletlen földimogyorĂł vilĂĄgos felĂŒleten, termĂ©szetes elrendezĂ©sben

HĂĄntolt, pörköletlen földimogyorĂł – A nyers mag, ami fehĂ©rjĂ©ben Ă©s energiĂĄban gazdag

HĂĄntolt, pörköletlen földimogyorĂł vilĂĄgos felĂŒleten, termĂ©szetes elrendezĂ©sben

A földimogyorĂł hĂĄntolt pörköletlen formĂĄja egy termĂ©szetes, nyers ĂĄllapotĂș mag, amely rendkĂ­vĂŒl gazdag növĂ©nyi fehĂ©rjĂ©ben, egĂ©szsĂ©ges zsĂ­rokban Ă©s vitaminokban. A pörköletlen vĂĄltozat lehetƑsĂ©get ad arra, hogy a mogyorĂł minden tĂĄpanyaga hƑkezelĂ©s nĂ©lkĂŒl megmaradjon – kĂŒlönösen Ă©rtĂ©kes a nyers Ă©s vegĂĄn Ă©trendet követƑk szĂĄmĂĄra.

A hĂ©j Ă©s a barna vĂ©kony hĂ©jrĂ©teg eltĂĄvolĂ­tĂĄsa utĂĄn kapjuk meg a krĂ©mszĂ­nƱ, sima textĂșrĂĄjĂș magbelet, amelyet sokfĂ©lekĂ©ppen felhasznĂĄlhatunk – pirĂ­tva, darĂĄlva, krĂ©mkĂ©nt vagy egĂ©szben is.

A pörköletlen hĂĄntolt földimogyorĂł elƑnyei

  • Magas fehĂ©rjetartalom – segĂ­ti az izomĂ©pĂ­tĂ©st Ă©s a regenerĂĄciĂłt.
  • Gazdag telĂ­tetlen zsĂ­rsavakban – jĂłtĂ©kony hatĂĄssal van a szĂ­v- Ă©s Ă©rrendszerre.
  • E-vitamin Ă©s B-vitamin forrĂĄs – antioxidĂĄns Ă©s idegrendszert tĂĄmogatĂł hatĂĄs.
  • TermĂ©szetes, feldolgozatlan forma – glutĂ©nmentes, vegĂĄn, paleo kompatibilis.

FelhasznĂĄlĂĄsi javaslatok

  • PirĂ­tva hĂĄzilag – sĂł vagy fƱszerek hozzĂĄadĂĄsĂĄval.
  • MogyorĂłvaj kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez – turmixolva, olaj nĂ©lkĂŒl is krĂ©mes lesz.
  • EnergiagolyĂłk, nyers desszertek – darĂĄlva, datolyĂĄval, kakaĂłval kombinĂĄlva.
  • SalĂĄtĂĄkhoz, mĂŒzlikhez – egĂ©szben vagy durvĂĄra vĂĄgva.

A hĂĄmozott, pörköletlen földimogyorĂł kivĂĄlĂłan illeszkedik bĂĄrmilyen termĂ©szetes Ă©trendbe, ugyanakkor figyeljĂŒnk arra, hogy magas kalĂłriatartalma miatt Ă©rdemes mĂ©rtĂ©kkel fogyasztani. HƱvös, szĂĄraz, fĂ©nytƑl vĂ©dett helyen tĂĄrolva hosszĂș ideig megƑrzi frissessĂ©gĂ©t.

Ha natĂșr, hozzĂĄadott anyagoktĂłl mentes alapanyagot keresel, amely szĂ©les körben felhasznĂĄlhatĂł, akkor a földimogyorĂł hĂĄntolt pörköletlen formĂĄja ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs.

Tåpérték 100 g-ban:
KalĂłria: 567 kcal
Fehérje: 25.8 g
ZsĂ­r: 49.2 g
ebbƑl telített: 6.8 g
Szénhidråt: 16.1 g
Cukor: 3.9 g
Rost: 8.5 g
Kalcium: 92 mg
Magnézium: 168 mg
Foszfor: 376 mg
KĂĄlium: 705 mg
Vas: 1.9 mg
Cink: 3.3 mg
E-vitamin: 8.3 mg
B3-vitamin (niacin): 12.1 mg
Folsav: 240 ”g