Hántolt, pörköletlen földimogyoró világos felületen, természetes elrendezésben

Hántolt, pörköletlen földimogyoró – A nyers mag, ami fehérjében és energiában gazdag

Hántolt, pörköletlen földimogyoró világos felületen, természetes elrendezésben

A földimogyoró hántolt pörköletlen formája egy természetes, nyers állapotú mag, amely rendkívül gazdag növényi fehérjében, egészséges zsírokban és vitaminokban. A pörköletlen változat lehetőséget ad arra, hogy a mogyoró minden tápanyaga hőkezelés nélkül megmaradjon – különösen értékes a nyers és vegán étrendet követők számára.

A héj és a barna vékony héjréteg eltávolítása után kapjuk meg a krémszínű, sima textúrájú magbelet, amelyet sokféleképpen felhasználhatunk – pirítva, darálva, krémként vagy egészben is.

A pörköletlen hántolt földimogyoró előnyei

  • Magas fehérjetartalom – segíti az izomépítést és a regenerációt.
  • Gazdag telítetlen zsírsavakban – jótékony hatással van a szív- és érrendszerre.
  • E-vitamin és B-vitamin forrás – antioxidáns és idegrendszert támogató hatás.
  • Természetes, feldolgozatlan forma – gluténmentes, vegán, paleo kompatibilis.

Felhasználási javaslatok

  • Pirítva házilag – só vagy fűszerek hozzáadásával.
  • Mogyoróvaj készítéséhez – turmixolva, olaj nélkül is krémes lesz.
  • Energiagolyók, nyers desszertek – darálva, datolyával, kakaóval kombinálva.
  • Salátákhoz, müzlikhez – egészben vagy durvára vágva.

A hámozott, pörköletlen földimogyoró kiválóan illeszkedik bármilyen természetes étrendbe, ugyanakkor figyeljünk arra, hogy magas kalóriatartalma miatt érdemes mértékkel fogyasztani. Hűvös, száraz, fénytől védett helyen tárolva hosszú ideig megőrzi frissességét.

Ha natúr, hozzáadott anyagoktól mentes alapanyagot keresel, amely széles körben felhasználható, akkor a földimogyoró hántolt pörköletlen formája ideális választás.

Tápérték 100 g-ban:
Kalória: 567 kcal
Fehérje: 25.8 g
Zsír: 49.2 g
ebből telített: 6.8 g
Szénhidrát: 16.1 g
Cukor: 3.9 g
Rost: 8.5 g
Kalcium: 92 mg
Magnézium: 168 mg
Foszfor: 376 mg
Kálium: 705 mg
Vas: 1.9 mg
Cink: 3.3 mg
E-vitamin: 8.3 mg
B3-vitamin (niacin): 12.1 mg
Folsav: 240 µg