A kajszibarack, más néven sárgabarack (Prunus armeniaca), az egyik legkedveltebb nyári gyümölcs, amely nemcsak ízével, hanem rendkívüli tápanyagtartalmával is kiemelkedik. Édes, lédús, selymes héjú gyümölcs, amelyet frissen, aszalva, lekvárként vagy befőttként is szívesen fogyasztanak.
A kajszibarack gazdag A-provitaminban (béta-karotin), amely fontos a szem egészsége szempontjából, valamint C-vitaminban, amely támogatja az immunrendszert. Magas rosttartalma elősegíti az emésztést, és segíthet a koleszterinszint csökkentésében.
A kajszibarack kiválóan alkalmas édes és sós ételekhez is. Frissen fogyasztva is tökéletes, de feldolgozva is megőrzi aromáját.
A kajszibarack gyorsan érik, ezért frissen érdemes fogyasztani vagy befőzni, fagyasztani rövid időn belül. A túlérett gyümölcsök kiválóan alkalmasak lekvárfőzésre vagy smoothie-k készítésére.
A kajszibarack szezonja általában június végétől augusztus elejéig tart, de aszalt formában egész évben élvezhető. A kajszibarack tökéletes választás, ha természetes, tápanyagdús, nyári gyümölcsöt keresel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.