A kenderliszt a kendermag sajtolása után visszamaradt pogácsából készül, finom őrléssel. Ez a liszttípus rendkívül magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, ugyanakkor gluténmentes, így ideális alternatíva lehet érzékenyek, sportolók, vegetáriánusok és vegánok számára is.
A kenderliszt értékes tápanyagokban gazdag:
Alacsony szénhidráttartalma miatt kiváló választás alacsony szénhidrát-tartalmú étrendekhez (pl. keto, paleo), és támogatja az izomtömeg megtartását is.
A kenderliszt sűrűbb állagú, így általában más liszttel keverve használják. Javasolt arány: 10–30% kenderliszt egyéb lisztekhez keverve. Felhasználható:
Enyhe, diós ízvilágú, zöldesbarna színű liszt, amely karakteresebbé teszi az ételeket.
A rendszeres fogyasztás hozzájárulhat:
A kenderlisztet légmentesen zárva, száraz, hűvös helyen ajánlott tárolni. Felbontás után hűtőben tartható, ahol akár 3–4 hónapig is megőrzi frissességét. Érzékeny az oxidációra, ezért mindig jól zárjuk vissza a csomagolást.
Összegzésként a kenderliszt egy tápláló, rost- és fehérjedús, gluténmentes alternatíva, amely sokoldalúan beilleszthető a modern, egészségtudatos étrendbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.