A lenmagtej egy új generációs növényi tej, amelyet arany vagy barna lenmag és víz keverékéből állítanak elő. Az ital jellemzője a krémes textúra, semleges, enyhén diós ízvilág, és kiemelkedő omega-3 zsírsav-tartalom.
A lenmagtej felhasználása változatos: kiváló alternatívája lehet a tehéntejnek reggelikhez, zabkásákhoz, turmixokhoz, kávéhoz és főzéshez is. Mivel természetes módon nem tartalmaz laktózt, glutént vagy szójaeredetű fehérjét, hipoallergén növényi italnak számít.
A lenmagtej házilag is könnyen elkészíthető: áztass lenmagot néhány órára, majd turmixold le vízzel és szűrd át. A házi verzió adalékmentes, friss és természetes tápanyagokban gazdag.
A házi lenmagtej hűtőben 3 napig őrzi meg frissességét. A bolti változatok gyakran dúsítva vannak kalciummal, B12- és D-vitaminnal, amelyek előnyösek a vegán étrendet követők számára. Használat előtt ajánlott felrázni, mivel üledék képződhet.
A lenmagtej tehát nemcsak egy újabb tejhelyettesítő – hanem egy funkcionális, egészségfókuszú növényi ital, amely tökéletes választás a modern, tudatos étrend részeként.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.