Magvatlan vörös szƑlƑ szoros kĂ©pe, friss Ă©s lĂ©dĂșs bogyĂłkkal, mĂ©lyvörös hĂ©jjal

Mindent a magvatlan vörös szƑlƑrƑl – A fajtĂĄja, Ă­ze Ă©s felhasznĂĄlĂĄsa

Magvatlan vörös szƑlƑ szoros kĂ©pe, friss Ă©s lĂ©dĂșs bogyĂłkkal, mĂ©lyvörös hĂ©jjal

A magvatlan vörös szƑlƑ egy olyan szƑlƑfajta, amely kĂŒlönleges Ă­zĂ©vel Ă©s könnyƱ fogyaszthatĂłsĂĄgĂĄval vĂĄlt ismerttĂ©. A szƑlƑ bogyĂłi mĂ©lyvörös szĂ­nƱek Ă©s nem tartalmaznak magot, Ă­gy ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs friss fogyasztĂĄsra. Az Ă­ze Ă©des, enyhĂ©n savanykĂĄs, Ă©s kellemes frissĂ­tƑ Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. A magvatlan vörös szƑlƑ szĂĄmos Ă©tkezĂ©shez Ă©s italhoz illik, Ă©s szĂ©les körben hasznĂĄljĂĄk a borĂĄszatok is.

Ez a szƑlƑfajta kĂŒlönösen alkalmas friss fogyasztĂĄsra, de bor kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©re Ă©s mĂĄs szƑlƑalapĂș termĂ©kek elƑállĂ­tĂĄsĂĄra is remek vĂĄlasztĂĄs. A szƑlƑ Ă©des Ă­zĂ©t Ă©s frissessĂ©gĂ©t megƑrzi mĂ©g feldolgozott formĂĄban is, pĂ©ldĂĄul szörpökben Ă©s dzsemekben.

A magvatlan vörös szƑlƑ felhasznĂĄlĂĄsa

A magvatlan vörös szƑlƑt leggyakrabban frissen fogyasztjuk, mivel könnyen fogyaszthatĂł a magok nĂ©lkĂŒl. Ezen kĂ­vĂŒl hasznĂĄlhatjuk salĂĄtĂĄkban, desszertekben, vagy akĂĄr borok kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez is. Az Ă©des Ă©s savanykĂĄs Ă­ze jĂłl illik a kĂŒlönfĂ©le Ă©tkezĂ©sekhez Ă©s italokhoz. A borĂĄszatok körĂ©ben a szƑlƑbƑl kĂ©szĂŒlt borok kĂŒlönleges aromĂĄt kapnak, ami miatt kĂŒlönösen keresett.

A magvatlan vörös szƑlƑ egĂ©szsĂ©gĂŒgyi elƑnyei

A magvatlan vörös szƑlƑ gazdag vitaminokban, kĂŒlönösen C-vitaminban, amely segĂ­t az immunrendszer erƑsĂ­tĂ©sĂ©ben. Emellett antioxidĂĄnsokat is tartalmaz, amelyek vĂ©dik a sejteket a szabad gyököktƑl. A szƑlƑ fogyasztĂĄsa elƑsegĂ­theti a vĂ©rkeringĂ©s javĂ­tĂĄsĂĄt Ă©s hozzĂĄjĂĄrulhat a bĂ©lflĂłra egĂ©szsĂ©gĂ©hez.

A magvatlan vörös szƑlƑ borĂĄszatban

A magvatlan vörös szƑlƑt borĂĄszatok is szĂ©les körben hasznĂĄljĂĄk. A gyĂŒmölcsbƑl kĂ©szĂŒlt borok egyedĂŒlĂĄllĂłan Ă©desek, ugyanakkor savas karakterĂŒk kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyt biztosĂ­t. A borok frissĂ­tƑek, könnyedek, Ă©s kivĂĄlĂłak Ă©tkezĂ©sek mellĂ© vagy aperitifkĂ©nt.

Tåpérték 100 g-ban:
KalĂłria: 60 kcal
Fehérje: 0.7 g
ZsĂ­r: 0.2 g
Szénhidråt: 15.0 g
Cukor: 14.5 g
Rost: 0.8 g
C-vitamin: 10 mg
Vas: 0.3 mg
KĂĄlium: 170 mg
Kalcium: 12 mg
Magnézium: 6 mg
A-vitamin: 6 IU
Folsav: 3 ”g
B1-vitamin: 0.05 mg
B2-vitamin: 0.05 mg
B3-vitamin: 0.3 mg
B6-vitamin: 0.05 mg
D-vitamin: 0 IU